Nemzetközi foci

Fehérváron is győzelemre hajt a Lech Poznan

A lengyelek edzőjét némileg aggasztja, hogy állandóan azt hallja: ez a párharc már eldőlt...

Kapcsolódó cikkek

Hiába várja megnyugtató, háromgólos előnnyel a Lech Poznan a Videoton elleni Európa Liga-selejtező második mérkőzését, a csütörtöki visszavágón is győzelemre játszik majd a lengyel együttes.

Maciej Skorza, a vendégek vezetőedzője a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: évek óta arra várnak, hogy felkerüljenek az Európa Liga főtáblájára, most nagyon közel állnak ehhez, de tisztelik a Videotont és nem becsülik le a magyar bajnokot.

– Kicsit már aggaszt is, hogy állandóan azt hallom, hogy ez a párharc már eldőlt, mert szerintem ez nincs így. Tény, hogy kényelmes előnyünk van, de nem védekezni jövünk, nyerni szeretnénk csütörtök este is – nyilatkozta a szakember.

Csatlakozott edzőjéhez a védő Dariusz Dudka is.

– Nem tagadom, a fejünkben van, hogy jelentős az előnyünk, de hiba lenne elkényelmeskedni a meccset. A meccs elejétől kezdve koncentrálunk és hajtunk majd az újabb győzelemért.

A játékos hozzátette: külön motivációt jelent számukra, hogy a csütörtöki mérkőzésen bizonyítsák, az első találkozón aratott 3-0-s győzelem nem a véletlen műve volt.

A Lech Poznan – amelynek keretében három magyar játékos, Kádár Tamás, Lovrencsics Gergő és Holman Dávid szerepel – és a Videoton csütörtökön 19 órától találkozik egymással. A mérkőzésen – amelynek a főtáblára jutás a tétje – a svéd Stefan Johannesson lesz a játékvezető.

Olvasói sztorik