Nemzetközi foci

Elindult a Videoton – Feczesin is elutazott

Néhány fehérvári szurkoló mikrobusszal teszi meg az 1300 kilométeres távot Boriszovig.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerdán, magyar idő szerint 19.30-tól a fehérorosz bajnok BATE Boriszov otthonában lép pályára a Videoton FC a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A fehérváriak kedden reggel busszal indultak a Liszt Ferenc repülőtérre, majd charterrepülővel mentek Minszkbe, ahol a szállásuk lesz. A fővárostól busszal körülbelül másfél órára található a mérkőzés helyszíne, ahol este Bernard Casoni edzést vezényel a csapatnak.

A Videoton 18 fős kerettel utazott el. A szezon első tétmérkőzésén, a Ferencváros elleni Szuperkupa-meccsen megsérülő Feczesin Róbert meggyógyult, és ott van a keretben, akárcsak Kovács István, aki a legutóbbi, Diósgyőr elleni bajnokit kihagyta. Nem utazik viszont a csapattal a BATE elleni hazai mérkőzésen megsérült Juhász Roland, a vírusos fertőzéssel bajlódó Simon Ádám és az eltiltását töltő Rudolf Gergely.

A BATE Boriszov elleni visszavágót a hazaiak várhatják kedvezőbb helyzetből, hiszen az első, székesfehérvári mérkőzésen 1-1-es eredmény született. A fehérorosz csapat honlapján bejelentették, hogy két nappal a mérkőzés előtt valamennyi belépő elfogyott, vagyis közel 13 ezer ember lesz a lelátókon. A stadionban lesznek magyar szurkolók is, akik közül néhányan kedden délután repülnek Fehéroroszországba, míg mások mikrobusszal teszik meg a közel 1300 kilométeres távolságot – írja a vidi.hu.

A Videoton 18 fős utazó kerete:

Braniszlav Danilovics, Filip Pajovics, Szolnoki Roland, Heffler Tibor, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Rémi Maréval, Fejes András, Kees Luijckx, Dinko Trebotic, Gyurcsó Ádám, Filipe Oliveira, Kovács István, Pátkai Máté, Feczesin Róbert, Mirko Ivanovszki, Alhassane Soumah, Sejben Viktor

Olvasói sztorik