NB I

Pátkai: Ha a félidőben 5-0-ra vezetnénk…

A középpályás a döcögős bajnoki rajt ellenére is remekül érzi magát Fehérváron és bízik a jobb folytatásban – akár már a BATE elleni BL-visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha Pátkai Máté (és Filipe Oliveira, no meg Koman Vladimir…) nem érkezik úgy, ahogy, akkor a bajnoki címvédő három forduló után nulla ponttal és ugyanennyi rúgott góllal állna a táblázat legvégén, együtt a két újonccal. De a Videoton a Diósgyőr otthonában elképesztő hajrában megfordította a meccset, így a 94. percben betaláló Pátkainak megvan az első győzelme új csapatában.

– Nem szoktam mérkőzés közben a csapat helyzetén gondolkozni, így Diósgyőrben sem tettem. Nem állt jól a szénánk, de a kiállítás után elkezdtünk úgy futballozni, ahogyan korábban is kellett volna. Hogy a legvégén fordítottunk, az a külső szemlélőnek talán a dráma miatt érdekes, de a mi szempontunkból édes mindegy, mikor nyerjük meg a mérkőzést. Örülök, hogy sikerült – összegezte a 93. és 94. percben szerzett gólokkal aratott győzelmet a Rangadó.hu megkeresésére Pátkai Máté.

A Videoton az első győzelmét szerezte meg a bajnokságban, pedig a 93. percig még a harmadik 0-1 is reális veszélynek tűnt. A csapat azonban fordított, és érdekesség, hogy a szezonban már nem először szerzett a legvégén gólt. A The New Saints, majd a BATE Boriszov elleni BL-selejtezőben is a hajárban (vagy épp a hosszabbításban) találtak be a fehérváriak. A csatárgondok továbbra is megvannak, de az erőnlétre a jelek szerint nem lehet panasz.

– Nem lehetünk rossz erőállapotban, mert akkor nem tudnánk a kilencvenedik percben is támadni – bólintott Pátkai Máté, akitől ezután azt kérdeztük, a boriszovi BL-visszavágón szerdán (az első meccs Fehérváron 1-1-re végződött) milyen forgatókönyvvel egyezne ki: megint a végén egy drámai gól vagy inkább valami simább ügy?

– A legkedvezőbb nyilván az lenne, ha a félidőben öt-nullra vezetnénk… Komolyra fordítva, nyilván mindegy, hányadik percben találunk be, a lényeg, hogy meglegyen az esély a továbbjutásra. Az első meccs alapján nem esélytelen a dolog a számunkra, bár a BATE jó csapat. Fontos volt, hogy egyenlítettünk ellenük – de most már esetleg alakulhatna úgy is, hogy mi szerezzük meg egyszer a vezetést, mert ez eddig nem igazán jött össze – tette hozzá Pátkai.

A középpályás az első találkozón nem lépett pályára, Bernard Casoni rotációjában azonban helye van, és korábbi csapataival, az MTK-val és a Győrrel játszott már nemzetközi kupameccsen, nem beszélve a válogatottban pályán töltött percekről. A Vidivel egyelőre döcögősen alakult a szezon, ő azonban továbbra sem bánta meg, hogy nyáron Fehérvárra költözött.

– Sokan azt gondolják, hogy a bajnokhoz szerződni a leghálásabb és legkönnyebb dolog egy játékosnak, én azonban ellenkezőleg gondolom: itt a legnagyobbak az elvárások, hiszen egy bajnokcsapatnál nincsen följebb. Én pedig szeretem a kihívásokat, ezért is vágtam bele. Bízom benne, hogy most már az eredmények is jönni fognak – mondta végezetül Pátkai Máté.

Olvasói sztorik