NB I

Hihetetlen meccsen nagyot bukott a Diósgyőr

Egy félidőt emberelőnyben töltött a DVTK, de a 93. és a 94. percben kapott gólok miatt mégis kikapott a Videotontól.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-2 (1-0)
Diósgyőr, 4300 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Antal B. – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Egerszegi – Nikházi (Bognár I., a szünetben), Koman, Barczi (Takács T., 72.), Bacsa (Halmai, 88.) – Grumics. Edző: Bekő Balázs
Videoton: Pajovics – Szolnoki, Vinícius, Lang, Maréval – Simon Á. – Gyurcsó, Trebotics (Luickx, 58.), Pátkai, Heffler T. (Ivanovszki, 62.) – Soumah (Oliveira, 69.). Edző: Bernard Casoni
Gólszerzők: Koman (9. tizenegyesből), illetve Oliveira (93.), Pátkai (94.)
Kiállítva: Simon Á. (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A DVTK egy győzelemmel és egy vereséggel, a címvédő Videoton viszont két vereséggel, ráadásul rúgott gól nélkül kezdte az új bajnokságot. A diósgyőriek és a fehérváriak egymással találkoztak az élvonal harmadik fordulójában, szombat este. A vendégektől Feczesin Róbert, Juhász Roland és Rudolf Gergely, a hazaiaktól Griffiths hiányzott.

Rögtön az első percben veszélyes kontrát vezetett a DVTK: Barczi Dávid határozottan tartotta meg a labdát, majd 16 méterről zavartalanul lőhetett, de próbálkozása centikkel a kapufa mellett gurult el. A harmadik percben Nikházi került helyzetbe, de Vinícius az utolsó pillanatban menteni tudott.

Támadásban maradt a DVTK, a nyolcadik percben Nikházi cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de Vinícius becsúszó lábában elesett, Iványi pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Koman Vladimir értékesítette, Pajovics érezte az irányt, de annyira pontos volt a lövés, hogy nem védhette (1-0). A magyar válogatott középpályásnak ez volt az első magyar élvonalbeli találata. A 29. percben Gyurcsó oldalszabadrúgása után borzasztóan helyezkedtek a hazaiak, így Lang Ádám közvetlen közelről tisztán fejelhetett, de Antal Botond bravúrral hárítani tudott.

A 42. percben Gyurcsó szabadrúgását fejelték ki a diósgyőri védők, de Soumah elé került a labda, aki jócskán a kapu fölé bombázott, ebben sokkal több volt. Az első félidőt jól kezdte a Diósgyőr, majd a gól után kicsit visszaálltak a hazaiak, a Videotonnál a labdabirtoklással nem volt probléma, de a helyzetek kidolgozásával annál inkább.

A második játékrész rögtön egy cserével kezdődött, mivel még az első félidőben egy ütközést követően Nikházi Márk megsérült, eltört a karja, és a középpályás nem tudta vállalni a folytatást, Bognár István váltotta. Bennmaradt az öltözőben a DVTK, Gyurcsó a sarokrúgást élesen lőtte középre, a hosszún Maréval érkezett, aki két méterről, kapásból a kapu mellé helyezett. Már a második óriási lehetőségét hagyta ki a Videoton…

A 49. percben nagyon nagy butaságot követett el Simon Ádám, aki a középpályán egy teljesen ártalmatlan szituációban lépett oda keményen, ezért megkapta második sárga lapját, így idő előtt kiállni kényszerült. A hatvanadik percben Soumah-t szöktették, aki kicsit kisodródva a rövid sarkot vette célba, de néhány centit tévedett.

A 63. percben veszélyes helyről lőhettek szabadrúgást a fehérváriak. Gyurcsó remekül tüzelt, a próbálkozása a keresztlécen csattant, ezúttal a szerencse sem volt a bajnoki címvédővel. A 74. percben Takács Tamás szerzett labdát, majd a játékszer Bognárhoz került, aki 18 méterről életerős löketet eresztett meg, de Pajovics bravúrral hárítani tudott.

A nyolcvanadik percben Ivanovszki cselezte magát lövőhelyzetig, de ő sem tudott túljárni Antal eszén. Egy percre rá a Diósgyőr indított kontrát, Takács egy az egyben vezethette a kapusra a labdát, de csúnyán elszórakozta az óriási lehetőséget, amivel a hazaiak eldönthették volna a találkozót.

A 93. percben egy rosszul hazaadott labdát követően Oliveira teljesen üresen vihette a labdát, a kirohanó Antal mellett eltolta, majd az üres kapuba gurított (1-1). Ezzel azonban még nem volt vége: egy percre rá Maréval beadását Pátkai Máté az ötösről fejelte a kapuba (1-2), így a Videoton az elképesztő hajrájának köszönhetően megszerezte mind a három bajnoki pontot.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr előző vezetőedzője értékelte:

– Van egy jó csapatunk, és van egy jó edzőnk. Két véleményem van, az egyik a meccs közbeni: ezt a Videotont több góllal kellett volna vernünk. A kiállítás miatt emberhátrányba kerülő csapat általában sokkal többet próbál nyújtani, most sem lehetett látni, hogy emberelőnyben játszunk. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, talán picit rá is ültünk az eredményre. A meccs közben azt gondoltam, nagyobb erőket kellene mozgósítanunk, a mérkőzés utáni véleményem viszont az, hogy még stabilabban kellett volna őriznünk az előnyt. A futball nem igazságos sportág, ritkán látni olyan meccset, amelyen így kap ki egy csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik