Bogdánék már Malajziában játszanak

Folytatja felkészülését a Liverpool; pazar búcsúban részesült a Strömsgodsetet elhagyó Kovács Péter.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Bogdánék már Malajziát is bevették

A lengyel élvonal második fordulójában Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a Cracovia ellen játszik rangadót idegenben.

Folytatja hírverő túrával egybekötött felkészülését az angol Liverpool FC. A Bogdán Ádámot is soraiban tudó együttes Thaiföld és Ausztrália után immár Malajziában lép pályára edzőmeccsen a Malaysian XI elnevezésű helyi all-star csapat ellen. Szintén felkészülési meccset játszik Stieber Zoltán együttese, a német Hamburger SV – az ellenfél az alacsonyabb osztályú Kassel lesz.

Szombat – Magyar hiányzók a német Bundesligában

Elrajtol a hétvégén a belga élvonal: Köteles László csapata, a KRC Genk az OH Leuven elleni hazai mérkőzéssel nyitja a bajnokik sorát.

A cseh pontvadászat is most veszi kezdetét: Balázs Benjámin együttese, az FK Teplice a Sigma Olomouc elleni hazai találkozóval rajtol.

Gruborovics Tamás csapata, a finn KooTeePee a listavezető HJK Helsinki vendége lesz az élvonal huszadik fordulójában.

A kínai élvonal 21. fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos klubja, a Csangcsun Jataj a sereghajtó Shanghai Sencsint látja vendégül.

Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás csapata, a lengyel bajnok Lech Poznan a Lechia Gdansk ellen lép pályára az első osztály második fordulójában.

A német Bundesliga 2 is kezdetét veszi, ahol szombaton két magyar érdekeltségű csapatnak is szoríthatunk. A hosszú ideje sérült Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a Karlsruhe ellen rajtol odahaza, míg a szezont eltiltással kezdő Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig az FSV Frankfurthoz látogat – Kalmár Zsolt viszont bevethető a lipcseieknél.

Az orosz élvonalban vereséggel rajtolt Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva. A csapat a második fordulóban a Mordovia Szaranszk ellen javíthat.

Magyar idő szerint hajnali öt órakor kezdődik Németh Krisztián csapatának bajnokija. Az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City a Real Salt Lake vendége lesz az alapszakaszban.

Edzőmeccset játszik a Dárdai Pál vezette Hertha BSC: a német alakulat a török Akhisar Belediyével mérkőzik. A Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap a szintén holland Lienden ellen játszik felkészülési mérkőzést, és szintén a bajnoki rajtra alapoz a Szalai Ádámot is soraiban tudó német Hoffenheim – utóbbi ellenfele az angol Leeds United lesz.

Vasárnap – Játszik Vanczák, vagy nem?

A lengyel élvonal második fordulójában Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Podbeskidziét fogadja. A magyar támadó jó formában van: a legutóbbi két tétmeccsen három gólt jegyzett csapatában.

A Bundesliga 2 nyitófordulójának vasárnapi játéknapján a Simon Krisztiánt is soraiban tudó 1860 München a Heidenheim vendége lesz.

Pazar búcsúban részesült a norvég bajnokságban szereplő Strömsgodsetet elhagyó Kovács Péter. A magyar támadót a szurkolók meghívták maguk közé, hogy vezérszurkolóként búcsúztathassák. Kovács a ligán belül váltott klubot: a Sarpsborg 08 játékosa lett, amely a 17. fordulóban a Mjondalent fogadja.

Kiváló formában kezdte Bőle Lukács a román élvonal 2015–2016-os szezonját. A CSMS Iasi magyar légiósa a második fordulóban győztes gólt szerzett; a harmadik körben a Petrolul Ploiesti lesz az együttes vendége.

Állítólag jövő nyáron lejáró szerződése miatt nem léphetett pályára Vanczák Vilmos a svájci bajnokság nyitófordulójában. A második körben csapata, az FC Sion vendége a St.Gallen lesz.

Priskin Tamás csütörtökön pihenőt kapott az Európa Ligában gálázó Slovan Bratislavában. Az együttes a szlovák élvonal második fordulójában a Myjavát fogadja.