Nemzetközi foci

Vanczák Vilmos ismét Diósgyőrben?

Idén még nem, de szerződése lejártával akár a DVTK-ban is kiköthet a válogatott védő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója szívesen látná Diósgyőrben a 78-szoros válogatott védőt, Vanczák Vilmost – írja a Borsod Online.

Ritkaságnak számító esemény történt a svájci bajnokságban szereplő FC Sion csapatánál: Vanczák Vilmos – aki Diósgyőrben kezdte pályafutását – annak ellenére, hogy egészséges, nem jutott szóhoz. Az ottani csapatnál nyolc éve alapembernek számító védő az itteni sportnapilapnak azt nyilatkozta, hogy csapatának vezetőedzője azt közölte vele, azért nem ad neki állandó játéklehetőséget, mert nem hosszabbította meg a jövő nyáron lejáró szerződését.

Vanczák Vilmos azt sem titkolta, hogy ennek ellenére biztos, hogy ez lesz az utolsó éve a svájci csapatnál, és ezt követően két-három évig Magyarországon, az NB I-ben szeretne futballozni, de először annak kell kiderülnie, hogy akad-e olyan csapat, amelyiknek kell.

Mivel a 78-szoros magyar válogatott védő korábban az Újpestben lett ismert játékos, de Diósgyőrben kezdte a pályafutását, elsőre aligha jöhet szóba nála ezen két klubon kívül más. Árki Gábornál, a DVTK sportigazgatójánál arról érdeklődött a lap, hogy el tudná-e képzelni azt, hogy Vanczák a Diósgyőr keretének tagja legyen.

– Nagyon is, és ez nem új keletű nálam, nálunk itt a DVTK-nál – felelte Árki Gábor, majd így folytatta: – Májusban is beszéltünk egymással, arról, hogy miként képzeli el a jövőjét, és akkor az volt a válasza, hogy a szerződéséből hátralévő időt még szeretné kitölteni a Sionnál. Ez alatt pedig eldöntheti, hogy ha hazatér, akkor hol éljen, a feleségére tekintettel Budapesten, vagy Miskolcon, illetve, hogy ezzel összefüggésben hol játsszon. Nem tudom, hogy a Sionnál hogy alakul a sorsa, véleményem szerint túl sok fronton kell helytállnia a svájci csapatnak ahhoz, hogy egy ilyen kaliberű játékost hosszú távon mellőzhessenek. De ha valamiért ez mégis így történne, és furcsa körülmények között idő előtt fejeződne be a Sionnál a karrierje, akkor mi nyitottak lennénk arra is, hogy év közben fogadjuk. Mert igen, lenne helye a keretben egy ilyen rutinos, jó játékosnak, és ha haza térése után minket választana, akkor keretbe foglalhatná a pályafutását, ahol élete első élvonalbeli meccsét játszotta, onnan vonulhatna vissza. Ennek érdekében természetesen tartjuk vele a kapcsolatot a jövőben is.

Olvasói sztorik