NB I

Megszólaltak az „igazi” edzők is

Bekő Balázs szerint nehéz szülés volt, Szanyó Károly nemzetközi színvonalat látott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte az élvonalba visszakerült Vasast az első forduló szombati játéknapján.

Kimaradt hazai lehetőségekkel indult az összecsapás, a Vasas pedig büntetett is, és Lázok János révén megszerezte a vezetést – ez volt az új bajnokság első találata. Az angyalföldiek könnyen növelhették volna előnyüket, de több lehetőséget is elpuskáztak. A DVTK ezt követően fokozatosan átvette az irányítást, és még a szünet előtt megfordította az állást. A fordulást követően az angyalföldiek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de helyzeteiket elrontották, így a Diósgyőr otthon tartotta a három pontot.

A meccs egyik pikantériája az volt, hogy a lefújás utáni hivatalos értékelések során egyik oldalon sem szólalhatott meg az „igazi” edző. A DVTK-nál debütáló Bekő Balázst az előző idény végén, még a Kecskemét trénereként elküldték a kispadról, és most kellett letöltenie az eltiltását, ezért csak a lelátóról nézhette a találkozót. A meccs után segítője, Visinka Ede értékelt helyette – szavai ide kattintva elolvashatók –, de a klub honlapjának videójában később a vezetőedző is megszólalt:

– Nagyon nehéz volt onnan kintről nézni a mérkőzést. Nagyon sok minden történik a pályán, és nagyon nehéz úgy végigélni, hogy az ember nem tud reagálni a dolgokra, de szerencsére azért valahogy megoldottuk ezt a feladatot – kezdte Bekő Balázs. – Nagyon nehéz meccs volt, a Vasas nagyon bátran és jól játszott. Azt gondolom, hatvan-hetven percig rendkívül jó meccset játszottunk. Az volt bennem, hogy tulajdonképpen már el is dönthettük volna a találkozót, de a végén Antal Botond jó védései is kellettek hozzá. De ezért vagyunk csapat, hogy kisegítsék egymást a játékosok. Nehéz szülés volt, de az a legfontosabb, hogy a három pontot megszereztük. Egy kicsit agyonnyomott minket, hogy mindenki győzelmet várt tőlünk – hozzáteszem: joggal. Van sok minden, amivel nem voltam elégedett. A védekezés masszivitásában javulnunk kell, rengeteg labdát adtunk el indokolatlanul, rossz helyeken, középen. Kértem is, hogy ezt ne tegyük, mert a Vasas ebben jó, és átszalad rajtunk. Sajnos ez néhányszor meg is történt, ezen mindenképpen javítani kell.

A vezetőedző a következő mérkőzésről elmondta: biztos benne, hogy a Ferencváros elleni, idegenbeli meccs teljesen más lesz, de megfelelően fel fognak készülni az ellenfélből, és feltett szándékuk, hogy elhozzák a három pontot a fővárosból.

A vesztes Vasas szakvezetője, Szanyó Károly pro licenc hiányában nem tevékenykedhet hivatalosan vezetőedzőként. A bajnokság kezdete előtt Telkiben az MLSZ értekezletet tartott az NB I-es csapatok ügyvezetőinek, marketingeseinek, sajtósainak. A médiaszabályoknál külön felhívták az angyalföldiek figyelmét az előírásokra, azaz, hogy Szanyó hivatalosan nem értékelhet, nem szerepelhet a meccsek előtt, alatt és után a sajtóban, hanem csak a vezetőedző, aki végül Simon Antal lett.

Az ő nyilatkozata ide kattintva olvasható, de a Vasas honlapján egy videónyilatkozatban Szanyó is kifejtette véleményét.

– Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani… Úgy gondolom, a játék minden elemében jobbak voltunk a Diósgyőrnél. Egyetlenegyben nem, ami a leglényegesebb, az a gól. Márpedig a futballt gólra játsszák – kezdte Szanyó Károly. – Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, és úgy gondolom, fizikálisan is teljes mértékben felőröltük a DVTK-t. Nagyon sajnálom a fiúkat, mert nagyon nagy melót tettek lesz az asztalra. Ezen az úton kell továbbmennünk, és ha ezt a gyors, kombinatív játékot fogjuk a továbbiakban is nyújtani, akkor biztos vagyok benne, hogy ilyen mérkőzések után győzelmi mámorban fogunk ünnepelni. Mindenki láthatta, hogy egyértelmű volt a fölényünk, aki nem így látta, az szerintem nem ért a focihoz. Dolgozunk tovább, csináljuk tovább kőkeményen, amit elkezdtünk, és biztosan meglesz az eredménye záros határidőn belül. Úgy érzem, hogy NB I-es színvonalon, sőt néha nemzetközi színvonalon futballoztunk, és úgy néz ki, hogy a fizikális állapotunk tökéletes. A vereség ellenére emelt fővel jöttünk le a pályáról.

Olvasói sztorik