NB I

Folytatódott a DVTK remek tavaszi sorozata

A házigazda Diósgyőr 2-1-re győzött az újonc Vasas ellen az élvonal első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Diósgyőri VTK – Vasas FC 2-1 (2-1)
Diósgyőr, 4500 néző. Játékvezető: Solymosi
DVTK: Antal B. – Okuka, Lipták, Kovács G., Huszics – Egerszegi – Nikházi, Koman, Kitl (Boros, a szünetben), Bacsa (Takács T., 72.) – Grumics (Barczi, 89.). Megbízott edző: Visinka Ede
Vasas: Nagy G. – Osváth, Grúz, Pajovics, Hangya – Vida, Czvitkovics (Ádám M., 78.), Berecz – Lázok, Novák, Remili (Bori, 52.). Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Gólszerzők: Grumics (28.), Grúz (öngól, 36.), illetve Lázok (14.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sérülés miatt Kim Ho-Jung és Georges Griffiths is kihagyta a Diósgyőr szezonbeli első bajnoki mérkőzését, Bekő Balázs vezetőedző pedig eltiltás miatt csak a lelátóról nézhette az újonc Vasas elleni mérkőzést. A kölcsönből visszatérő Nikházi Márk a kezdőcsapatban találta magát, csakúgy, mint Kitl Miklós, Lipták Zoltán, illetve a hosszú sérülés után felépülő Kovács Gábor, aki korábban szép időszakot töltött Angyalföldön. A fővárosiaknál némi meglepetésre nem Hermány Bence védett, hanem Nagy Gergely. A közelmúltban a DVTK-tól igazolt Debreceni Andrásnak és Bori Gábornak, továbbá Kenesei Krisztiánnak is csak a kispadon jutott hely.

Szemerkélő esőben kezdődött a mérkőzés, amelynek negyedik percében Koman szabadrúgása után Kitl Miklós félfordulatból lőtt, de Nagy Gergely a vezetéknevéhez méltó védést mutatott be. Az eső kisvártatva szakadni kezdett, majd Nikházi közeli lövését védte bravúrral Nagy. A 14. percben nagy meglepetésre megszerezte a vezetést a Vasas: Remili labdáját Lázok János kapásból a hálóba lőtte (0-1). Ez volt az NB I új idényének első gólja!

A 18. percben Remili lőtt 18 méterről a kapufa mellé. Három perc elteltével Czvitkovics lapos labdáját Antal Botond vetődve megkaparintotta Novák Csanád elől. A 28. percben jött az egyenlítés: Koman szögletét Nikházi továbbította a kapu felé, majd Grumics közelről a jobb felső sarokba lőtt (1-1). A folytatásban Lipták Zoltán előbb 16 méterről a kapu fölé lőtt, majd hat méterről mellé fejelt.

A lendületbe kerülő DVTK a 36. percben a vezetőgólt is megszerezte: Grumics nagyszerűen centerezett, a századik NB I-es meccsét játszó Bacsa Patrik nem érte el a labdát, azonban a vendégek védője, Grúz Tamás lábáról a kapuba gurult a labda (2-1). Újabb négy perc elteltével Huszics találat el a kapufát 12 méterről, a kipattanót Grumics közelről a hálóba passzolta, de a játékvezető szerint lesről…

A második félidő első említésre méltó eseménye Grumics második lesgólja volt, majd a 61. percben Czvitkovics szöglete után Berecz fejelt a kapufa mellé. Hat perccel később Nikházi lőtt kapásból a kapufa mellé, a túloldalon pedig Berecz próbálkozását hárította Antal. Ezután előbb Czvitkovics lőtt 16 méterről a kapu fölé, majd Berecz szabadon fejelt a bal alsó sarok mellé – közel járt az egyenlítéshez a Vasas.

Czvitkovics nagyon elemében volt, hiszen a folytatásban 18 méterről, szabadrúgásból a bal felső sarok mellé tekert. A 75. percben Lázok visszagurítását Antal kivetődve védte, aztán előbb Berecz lövése pattant ki egy védőről, majd Osváth lövését üggyel-bajjal hárította a kapus. Közben elállt az eső, sőt a nap is kisütött. A 77. percben Czvitkovics lőtt két méterről a kapufa mellé.

A 85. percben Takács Tamás labdáját Nikházi húsz méterről bombázta kapura, pontos kísérletét azonban Nagy Gergely vetődve védte. A 91. percben előbb Novák 12 méterről leadott bombájába állt bele Antal, majd jól zárta a szöget a közeli ismétlésnél is – tudósított a DVTK Twitter-oldala. Bár az első félidőben hátrányba került, végül egy öngólnak köszönhetően fordított és nyert a házigazda, amelynek remek tavaszi sorozata a nyár közepén folytatódott.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr előző vezetőedzője értékelte:

– Felemás volt a meccs, mert nem igazán játszott jól a DVTK. A gyors gólváltás mindkét csapatot megfogta, amelyik éppen a gólt kapta, azt nagyon visszavetette. Szerencsére a hazaiaknak sikerült viszonylag rövid időn belül két gólt rúgniuk, ezáltal megfordítaniuk az állást, és ma ennyi is elég volt a sikerhez. A legfontosabb az volt, hogy hazai környezetben sikerrel tudjuk kezdeni a szezont. A Vasas rutinos játékosokkal van tele, lehet látni, hogy jól összerakott együttes, nem véletlenül szerepel ismét az első osztályban. A klub hagyományai amúgy is arra predesztinálják, hogy az élvonalban játsszon. Megnehezítették a Diósgyőr dolgát, jól járatták a labdát, és magabiztosnak tűntek, főleg a második félidőben. Óriási helyzetek maradtak ki a meccsen, de végül megérdemelten nyert a DVTK.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik