Nemzetközi foci

Németh Krisztián volt a hős: gól, gólpassz a kupában

Ismét oroszlánrészt vállalt az amerikai Sporting Kansas City magyar támadója a továbbjutásban. VIDEÓ!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Bundesliga rajtjára készülő Hertha BSC felkészülési mérkőzést játszott, amelyen az angol másodosztályú Fulham volt az ellenfél. A berliniek két góllal is vezettek, de a londoniak végül egyenlíteni tudtak, így a találkozó 2-2-vel ért véget.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a Lech Poznań 2-0-ra győzött a bosnyák FK Sarajevo otthonában a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén. A szerda esti visszavágón, hazai pályán a lengyel bajnok 1-0-ra nyert, úgyhogy kettős győzelemmel jutott tovább. Kádár kezdő volt és végigjátszotta a meccset, Lovrencsics pedig a 78. percben állt be. Holmant nem nevezték a találkozóra.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdődött az észak-amerikai profi bajnokságban szereplő Sporting Kansas City kupamérkőzése. A Németh Krisztiánt is soraiban tudó együttes a Houston Dynamót fogadta a US Open Cup negyeddöntőjében.

A találkozó harmincadik percében már emberelőnybe kerültek a hazaiak, de az 59. percben a Houston jutott előnyhöz Bruin találatát követően. Három percre rá Dwyer büntetőt hibázott a hazaiaknál, de a 71. percben sikerült egalizálni Feilhaber révén.

Ahogy az az elmúlt hetekben lenni szokott, a meccset Németh remek formája döntötte el: előbb a 86. percben Dwyernek adott gólpasszt, majd a 88. minutumban ő maga vette be a vendégkaput, így 3-1-re nyert a csapata, s jutott az elődöntőbe. A magyar támadót a 91. percben cserélte le edzője, vastaps kísérte az öltözőbe.

Olvasói sztorik