Nemzetközi foci

Sérülés után győztes gól

Bőle Lukács idén komolyabb célokért akar küzdeni a CSMS Iasi csapatával a román bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt hétvégén győztes gólt szerzett a román élvonalbeli CSMS Iasi magyar középpályása, Bőle Lukács. A 25 éves játékos tavaly nyáron Kaposvárról igazolt Romániába, ahol az előző szezonban csapatával a bennmaradásért küzdött. Bőle a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatkozott a nyári szünetről, a felkészülésről, és az idei célkitűzéseikről is.

– Nem sok pihenőnk volt, tíz-tizenkét napot kaptunk, úgyhogy nyaralásról szó sem lehetett. A menyasszonyommal otthon voltunk családi körben, valamint meglátogattam a barátaimat is. Sajnos nagyon gyorsan eltelt az a néhány nap – kezdte Bőle Lukács.

– Hogy sikerült az alapozásuk?
– Az előző szezon végén még volt egy sérülésem, be volt szakadva a vádlim, illetve be volt gyulladva az Achillesem, úgyhogy majdnem a teljes felkészülést kihagytam. Az utolsó másfél hétre kapcsolódtam be a többiekhez a munkába. A másfél hónap kihagyás miatt volt egy kis lemaradásom, úgyhogy elég hirtelen kezdődött számomra a szezon. Az első bajnokin ezért csak a kispadon kezdtem, de a második fordulóban már a kezdőbe rakott a vezetőedző.

– Amit rögtön győztes góllal hálált meg. Milyen volt a Concordia elleni mérkőzés, és hogyan emlékszik vissza a találatra?
– Nagyon nehéz mérkőzés volt, főleg mert műfüvön játszottunk, és körülbelül harminchat fok volt a hőmérséklet. Nem volt egyszerű, de jól ment a csapatnak, maximálisan a mi akaratunk érvényesült. Nagyon örültem, hogy győztes gólt tudtam szerezni. Egy előreívelt labdát a csatárunk megcsúsztatott, majd egy pattanás után a tizenhatos sarkáról, kapásból ballal a hosszú alsóba lőttem. A kapus majdnem beleért, de végül a hálóban kötött ki a labda.

– A tavalyi szezonban a kiesés ellen küzdöttek, idén milyen céllal vágtak neki a bajnokságnak?
– Az elsődleges célunk a bennmaradás, de nagyobb terveink is vannak. A román bajnokságban idén rájátszás lesz. Az első hat csapat szerepel a felsőházban, a héttől tizennegyedik helyezettek pedig majd a bennmaradásért küzdhetnek. Szeretnénk bekerülni a felsőházba, de ez persze nem lesz egyszerű. Azonban ha mindenki a tudása legjavát hozza, és a sérülések is elkerülik a csapatot, akkor úgy gondolom, a keretünk alkalmas erre. Egyénileg szeretnék végre egy teljes szezont végigjátszani sérülés nélkül, és szeretném maximálisan kivenni a részem a csapat sikereiből, ami gólokat és gólpasszokat jelent – nyilatkozta Bőle Lukács.

https://www.youtube.com/watch?v=h3sSwpLcqTo

Olvasói sztorik