Nemzetközi foci

„A magyarok Európa braziljai”

Nem akármilyen dicséretet kapott Németh Krisztián és a magyar futball Vermes Pétertől, a Sporting Kansas City vezetőedzőjétől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint már légiós-körképünkben beszámoltunk róla (videó itt!), az egyesült államokbeli US Open Kupa negyeddöntőjében a Sporting Kansas City együttese 3-1-re legyőzte a Houston Dynamót. A Sportingban a magyar válogatott támadója, Németh Krisztián előbb gólpasszt adott, majd gólt is szerzett a hajrában.

A mérkőzés után a Kansas magyar származású vezetőedzője, Vermes Péter igazán hízelgően nyilatkozott Némethről és a magyar futballról is.

– Németh magyar. A magyarok pedig Európa braziljai. Ő egy nagyon intelligens labdarúgó, és amiért a legjobban kedvelem, az az, hogy tudja, hogyan és mikor kell a támadó harmadban passzolnia és lőnie. Igazi csapatember, önzetlen, amit nagyra értékelek. Azt hiszem ezért értik meg jól egymást Dommal (Dom Dwyer csapattárssal – a szerk.). A kapcsolatuk hasznos a csapatnak – fogalmazott Vermes, hozzátéve: Németh kiváló foci IQ-val rendelkezik.

Németh Krisztián az MLS-ben, azaz a bajnokságban hét találattal áll a góllövőlistán, emellett a kupában korábban is szerzett már gólt szezonban.

Olvasói sztorik