Nemzetközi foci

Németh Krisztián győztes gólpasszt adott

A Sporting Kansas City 1-0-ra nyert Kanadában; a magyar csatár végigjátszotta a meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 17. mérkőzését játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely 1-0-ra nyert Kanadában, a Vancouver Whitecaps otthonában. Honfitársunk kezdő volt, az 53. percben ő adta a gólpasszt a győztes találat előtt, majd a 87. percben sárga lapot kapott.

GOAL!!! Kevin Ellis heads home a Krisztián Németh official cross to put #SportingKC ahead 1-0 in the second half!http://www.sportingkc.com/gameon

Posted by Sporting Kansas City on 2015. július 12.

A Szalai Ádámot is foglalkoztató német élvonalbeli Hoffenheim az alacsonyabb osztályú FC Zuzenhausen ellen játszott felkészülési mérkőzést. A találkozón megmutatkozott a tudásbeli különbség, hiszen a kék-fehérek 14-0-ra nyertek. Honfitársunk a szünet után állt be, 7-0-s állásnál, és három találattal járult hozzá a fölényes sikerhez.

Stieber Zoltán csapata, a Bundesligában osztályozón megkapaszkodó Hamburger SV bejutott a rendkívül rangos német felkészülési torna, a Telekom Cup döntőjébe, miután 0-0 után tizenegyesekkel 5-4-re legyőzte a Borussia Mönchengladbach együttesét. Honfitársunk a kispadról nézte végig a 45 perces meccset. A HSV ellenfele a fináléban a Bayern Münchent legyőző Augsburg volt. Stieber ezt a találkozót végigjátszotta, a HSV pedig 2-1-re győzött.

A német másodosztályú RB Leipzig 1-0-ra nyert az orosz élvonalbeli Rubin Kazany elleni edzőmeccsen. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt is a második félidőben kapott lehetőséget.

A finn élvonal 18. fordulójában Gruborovics Tamás együttese, az 55 percen keresztül emberhátrányban játszó KooTeePee 1-0-ra kikapott az SJK otthonában. A magyar játékos kezdő volt, de a szünetben lecserélték.

A norvég első osztály 16. fordulójában Kovács Péter együttese, a Strömsgodset 2-1-re győzött a Lilleström otthonában, de a tapasztalt magyar csatárt nem nevezték a keretbe.

A román élvonal első körében Miriuta László vezetőedző csapata, a Szuperkupa-győztes marosvásárhelyi ASA gól nélküli meccset játszott odahaza a Dinamo Bucuresti ellen.

Olvasói sztorik