Nemzetközi foci

„Remek technika, letisztult játék”

A szezonbeli hetedik gólját szerző Németh Krisztiánt az ellenfél edzője is dicsérte Amerikában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban beszámoltunk róla, hogy Németh Krisztián ismét gólt szerzett amerikai csapata, a Sporting Kansas City színeiben, ezért részben neki köszönhető, hogy 2-0-ra győztek a Colorado Rapids ellen az MLS-ben. Természetesen a meccs utáni nyilatkozatok során is visszatérő téma volt honfitársunk remek formája és találata.

– Ez történik, amikor olyan remek labdák kerülnek hozzá, amilyet Chance Myers adott neki ma este. Ezért vagyunk képesek ilyen gólokat szerezni. Németh jó befejezőcsatár, nagyon jól játszik a kapu előterében, de nem tudna ennyire eredményes lenni, ha nem kapna ilyen passzokat – kezdte Peter Vermes vezetőedző.

– Profi játékos, akinek remek a technikája és letisztult a játéka. Tudtuk, hogy nagyon a támadásbefejezések során nagyon veszélyes, amikor hozzá kerül a labda. Amikor csak egy talpalatnyi helyet hagytunk neki, máris gólt lőtt, ez volt számomra a meghatározó pillanat a játékával kapcsolatban. Ő egyike azoknak a futballistáknak, akiket nem kell kilencven percen keresztül bevonni a játékba. Ha megkapja a labdát, kiválasztja a megfelelő pillanatot, és amikor nagyon jó helyzetben érzi magát, lecsap – magyarázta Pablo Mastroeni, a Colorado edzője. – Az igazat megvallva, engem Landon Donovanra emlékeztet a dinamizmusa és a pontossága, ahogy k képes remekül, jó tempóban kihasználni a passzokat. Azt hiszem, a játékosaim összességében jó munkát végeztek, mert jól tartották Dwyert és Zusit, és a gólján kívül Németh Krisztián is.

– Ez a gól járt neki. Elég volt egy pillanatnyi kihagyás a részünkről, és máris kihasználta, erre nem lehet mentségünk. Abban a helyzetben már csak a „finomhangolás” volt a feladata. Egy ilyen jó csapat számára, mint a Kansas City, nem szabad ilyen lehetőséget adni, különösen egy ilyen játékosnak, mint ő. A csapat és Németh is jó formában van – vélekedett Jared Watts, a Colorado védője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik