Nemzetközi foci

Zavarba hozták Németh Krisztiánt

Amerikai légiósunk a párkapcsolatáról is beszélt, aztán együtt dekázott a csinos riporternővel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A télen az Egyesült Államokba igazolt magyar labdarúgó egyre jobb formában van: a Philadelphia Uniont a sérüléséből visszatért Németh 94. percben lőtt góljával verte a csapat 3-2-re, és bár a Los Angeles Galaxy ellen is betalált, de a Sporting Kansas City 2-1-re kikapott.

Nem csoda, hogy a klub televíziója külön interjúra kérte fel Némethet, akit a nemrég szerződtetett csinos riporternő, Kacie McDonnell faggatott. Kérdezte a Philadelphia elleni győztes góljáról, és arról is, hogy van-e barátnője, és tervezik-e az esküvőt. Itt a magyar focista kicsit zavarba jött.

Később a pályán passzolgattak egymással, Németh megmutatta, hogy a lábfej melyik részével kell belerúgni a labdába, Kacie pedig nemcsak csinos, de gyorsan is tanul – írja az origo.hu.

Németh Krisztiánt még nem rohamozzák meg autogramvadászok Kansas City utcáin, de a szurkolók azért egyre inkább megismerik.

– Kétségtelen, a városban egyelőre háborítatlanul sétálgathatok. A leghűségesebb drukkerek azonban egyre többször felismernek. Annál is inkább, mert a foci napról napra népszerűbb, és főleg itt, a városban: két évvel ezelőtt a Sporting Kansas bajnokságot nyert. A meccseken telt ház van, azaz majd’ húszezren szurkolnak nekünk – idézi a BorsNémeth Krisztiánt.

– Mi a legfőbb különbség az amerikai és az európai futballkultúra között? Mások például az edzésmódszerek?
– Nincs nagy különbség, az edzőn múlik minden. A Sportingnál nagyon jó a szakmai stáb, a legapróbb részletre is ügyelnek, nekünk csak a játékkal kell foglalkozni. Mellesleg a klubtulajdonosok egyre több kiváló futballistát csábítanak Amerikába, s joggal remélik, hogy néhány év múlva vetekedhet a színvonal a nagy bajnokságokéval is.

– Hogyan tudott alkalmazkodni a kinti körülményekhez? Okozott valami igazán nagy gondot?
– A sok utazás a hatalmas országban elég fárasztó, ráadásul ott van az időeltolódás is. Lassacskán azért megszoktam.

– Hogyan szokott kikapcsolódni, vannak magyar barátai, akikkel eljárhat szórakozni?
– Elég csendesen élek a gyönyörű helyen lévő lakásomban. A legtöbbször klubunk utánpótlás-edzőjével, Urbányi Istvánnal és a családjával töltöm a szabadidőmet. De néhány napja kijött hozzám a barátnőm, aki a Pázmány Péter Tudományegyetemre jár, így elég sokat tanul. Ám kettesben azért sokkal könnyebb az élet, és a játék is jobban megy majd.

Olvasói sztorik