Nemzetközi foci

VIDEÓ: Németh Krisztián ismét gólt lőtt Amerikában

A Sporting Kansas City a 94. percben kapott gól miatt 2-1-es vereséget szenvedett Los Angelesben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában hetedik meccsét játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely a címvédő Los Angeles Galaxy vendége volt.

Honfitársunk kezdőként kapott lehetőséget, amit a 22. percben góllal hálált meg: Dwyer hosszan vezette a labdát, amit végül Feilhaber passzolt Németh elé, ő pedig ügyesen átemelte a kivetődő kapus felett. Ez jelentette az egyenlítést, majd a második MLS-gólját szerző magyar támadót a 75. percben lecserélték. Az eredmény egészen a 94. percig nem változott, akkor viszont a hazaiak ismét betaláltak, vagyis végül 2-1-re nyertek.

Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz megvédte címét a görög bajnokságban, miután üldözője, a Panathinaikosz vasárnap meglepő vereséget szenvedett, így a magyar kapus együttesének előnye behozhatatlanná vált az utolsó három forduló előtt.

Az Olimpiakosz – amely vasárnap este lép pályára a Levadiakosz ellen – története 42., illetve sorozatban az ötödik bajnoki címét szerezte meg. A Panathinaikosz 2-1-re kapott ki a Panthrakikosztól, ezzel a tabella harmadik helyére csúszott vissza a PAOK mögé. A második helyezett csapatnak tíz pont a hátránya a listavezetővel szemben.

A régi-új bajnokcsapat végül 4-0-ra győzött Pintér Ádám csapata ellen. A Levadiakosz a 25. perctől emberhátrányban futballozott, Pintér kezdő volt, majd a nyolcvanadik percben lecserélték, Megyeri pedig a kispadról nézte végig a találkozót.

Az osztrák élvonal 29. fordulójában Simon Attila klubja, a Wolfsberger AC 1-1-et játszott az Austria vendégeként, Bécsben. A magyar csatár ezúttal sem szerepelt a WAC keretében.

Újabb lépést tett a kiesés felé Stieber Zoltán csapata, a német élvonalbeli Hamburger SV, amely a 29. fordulóban 1-0-ra kikapott a Werder Bremen otthonában. Honfitársunk kezdő volt, de a hetvenedik percben lecserélték. A mérkőzés részletes tudósítása ide kattintva olvasható!

A finn első osztály második fordulójában Gruborovics Tamás együttese, a KTP hazai környezetben 1-0-ra kikapott a Kuopio PS-től. A finn-magyar játékos végig a pályán volt, és csapata az ő öngólja miatt vesztett.

A lengyel bajnokság 28. körében Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid klubja, a Lech Poznań 1-1-et játszott a Leczna vendégeként. Lovrencsics kezdő volt, de a hetvenedik percben lecserélték, Kádár a kispadról nézte végig a meccset, Holmant pedig nem nevezték a keretbe.

Az orosz élvonal 24. fordulójában a Dinamo Moszkva gól nélküli mérkőzést játszott a Tyerek Groznij otthonában. Dzsudzsák Balázs kezdőként végigjátszotta a találkozót a fővárosiaknál.

A svájci első osztály 28. körében Vadócz Krisztián együttese, a Grasshoppers 2-0-ra kikapott a Luzern vendégeként. Honfitársunk kezdőként végig a pályán volt, és a 61. percben sárga lapot kapott.

A holland élvonal 31. fordulójában a NAC Breda gól nélküli meccset játszott az Ajax otthonában. Babos Gábor a vendégek kispadjáról nézte végig a találkozót.

A női Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén Marozsán Dzsenifer csapata, a német Frankfurt 7-0-ra győzött odahaza a dán Bröndby ellen. A találkozót végigjátszó magyar – de német válogatott – játékos egy gólt szerzett.

A német másodosztály 29. fordulójában a súlyos sérülés miatt hiányzó Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth hazai környezetben 2-2-t játszott az Union Berlin ellen.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 35. fordulójában Novothny Soma csapata, a házigazda FC Südtirol 1-0-ra kikapott a Mantovától. A fiatal magyar csatár kezdő volt, majd a 78. percben lecserélték.

Olvasói sztorik