Nemzetközi foci

VIDEÓ: Németh Krisztián két gólt szerzett

A csereként fél órát játszó magyar támadó egyik találatát elvették, de a győztes gól kétségtelenül az övé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt két fordulóban térdsérülés miatt hiányzott az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City keretéből Németh Krisztián – aki korábban kétszer is a kezdőcsapatban szerepelt –, de az alapszakasz ötödik fordulójában leülhetett a kispadra.

A Philadelphia Union elleni, telt házas hazai találkozó elején mindkét együttes kihasznált egy-egy kapushibát, majd a vendégek egy gyönyörű fejessel jutottak ismét előnyhöz (1-2). A szünet előtt egy lesgólra futotta az SKC erejéből, amit a bíró jogosan érvénytelenített.

A fordulás után két érvénytelen találat is született, majd a 64. percben csereként beállt Németh Krisztián. A korábbi remek iram eléggé visszaesett, persze nem honfitársunk miatt, bár jó ideig neki sem akadt valamirevaló megmozdulása. A hajrában a csapatok az üres kapuba sem tudtak betalálni, majd a 91. percben egy szabadrúgás után Anibaba lövésébe Németh beletette a cipőjét, a labda a hálóban kötött ki, de a gólt mégsem honfitársunknak, hanem csapattársának könyvelték el (2-2).

A kansasiak nagy erőket mozgósítottak a sikerért, és egy szöglet után Németh közelről a hálóba továbbított (3-2). Bár az egyik gólját elvették, ennek ellenére kétségtelenül boldog este ez a magyar támadó számára, hiszen győztes gólt szerzett Amerikában!

https://www.youtube.com/watch?v=Lf3wZaTMD1s

A mérkőzés utáni nyilatkozatában Németh Krisztián elmondta, hogy edzője, Peter Vermes valami nagyon magyaros tanáccsal küldte pályára, de hogy pontosan mi volt ez, az titok.

– Őrült meccs volt, nagyon szerencsés vagyok, hogy a legjobb közönség előtt játszhatok. Minden játékosnak az az álma, hogy győztes gólt szerezzen az utolsó pillanatban, úgyhogy nagyon boldog vagyok – tette hozzá honfitársunk.

Olvasói sztorik