Nemzetközi foci

El kellene adniuk Dzsudzsákot

Addig nem szerződtet új embereket a Dinamo Moszkva, amíg az értékes játékosaitól nem válik meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség beszámolt róla, hogy 99.9 százalékos bizonyossággal edzőváltás lesz Dzsudzsák Balázs klubjánál, az orosz Dinamo Moszkvánál. Az új tréner Andrej Kobeljev lehet, akit a múlt héten nevezték ki sportigazgatónak. Sztanyiszlav Csercseszov állítólag azért távozik, mert a múlt csütörtöki igazgatósági ülésen nem írták alá Vitalij Dijakov és Yann M’Vila szerződését. A vezetőedző emiatt kertelés nélkül kifejezte elégedetlenségét, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy meneszti a szakembert. Hivatalosan a döntést később jelentik be.

– Ami a Monaco elleni mérkőzést illeti, nem csak az eredménnyel, hanem a játékunk minőségével is elégedett vagyok. Nem volt végig minden tökéletes, de a játékunk stabil volt. Új csapatot építünk, és alakul a stílusunk, ami némileg változott az előző szezonhoz képest. A lemondásomról nem tudok. A szerződésem további egy évre szól, és azt tervezem, hogy kitöltöm ezt az időszakot – mondta Csercseszov a Sport-Expressz hasábjain.

Az fcdin.comszurkolói portál információi szerint nem helytálló az orosz hírügynökség azon értesülése, miszerint szinte biztosan edzőváltásra kerül sor a napokban, mert ebben a kérdésben több vezető tisztségviselő egyeztetésére és közös döntésére lenne szükség. Az igazgatótanács a két kiszemelt szerződését a pénzügyi bizonytalanság miatt nem hagyta jóvá, de Csercseszov és Kobeljev például ott sem volt ezen az ülésen. A klubvezetés egyértelművé tette, hogy az említett pénzügyi bizonytalanság miatt csak akkor fognak szerződtetni új embereket, ha létrejönnek új szponzori megállapodások, vagy eladásnak néhány játékost, mint Douglas vagy Dzsudzsák, akik iránt érdemi érdeklődés mutatkozik.

További fejlemények hétfőre várhatók, a csapat akkor találkozik ismét, akkor elhangoznak majd a következő szezon céljai, és tisztázódhat az esetleges edzőváltás kérdése is. A szerző szerint a játékosok már nagyon várják, hogy részleteket hallhassanak.

Mint ismert, a magyar válogatott csapatkapitányának szerződése az idei naptári év végén jár le, tehát a mostani időszak az utolsó, amikor még pénzt kaphat érte a Dinamo Moszkva. Az elmúlt hetekben számos hír napvilágot látott ezzel kapcsolatban, a többi között az is, hogy szeretnék megtartani, ezért szerződéshosszabbítási ajánlatot tettek neki. Mindeközben az olasz Inter és Lazio, a német Hertha BSC, illetve a török Besiktas, Galatasaray és Fenerbahce élénk érdeklődéséről is hallani lehetett.

Olvasói sztorik