Nemzetközi foci

Ez lehet Dzsudzsák belépője a Herthába?

A berliniek balszélsője, Anis Ben-Hatira nyolc-tíz hetes kihagyásra kényszerül, sérülés miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy arról márbeszámoltunk, a Hertha BSC nem brillírozik az átigazolási piacon, és Dzsudzsák Balázs érkezésére is csak akkor lehet esély, ha a fővárosiak értékesítik Ronnyt, vagy hivatalosan is bejelentik az új szponzor, a bet-at-home érkezését. Úgy tudni, erre még ezen a héten sor kerülhet.

Egy sajnálatos eset történt a Herthánál, ugyanis a Bildinformációi szerint a közönség kedvence, Anis Ben-Hatira megsérült, és könnyen lehet, hogy a tunéziai játékára jó ideig nem számíthat Dárdai Pál vezetőedző. A 26 éves játékosnak egyébként nincs túl nagy szerencsére az utóbbi időszakban, hiszen a tavalyi idény felét is sérülések miatt kellett kihagynia, így mindössze 15 bajnokin lépett pályára, amelyeken négy gólt szerzett. Összehasonlításképpen a kék-fehérek legeredményesebbje a hétgólos Julian Schieber lett.

Ben-Hatira lába begyulladt, a fájdalmát pedig egy speciális lábbeli enyhítette, amit egész nyaralása alatt hordania kellett. Az orvosok azonban most szembesültek vele, hogy a probléma nagyobb, mint ahogy gondolták. Ez azt jelenti, hogy a tunéziai biztosan nem lesz ott a szezonrajton, augusztus 14-én.

A német lap érdeklődésére ezt a Hertha orvosa, Ulrich Schleicher meg is erősítette.

– Lehet, hogy nyolc-tíz hétig is eltarthat, mire újra visszatérhet a pályára. Anis lábán folyamatosan rajta volt a speciális lábbeli, és még öt-hat hétig rajta is kell hagyni. Azonban miután azt elhagyhatja, még legalább három-négy hét, mire a stabilizációja és az izmai újra a régiek lesznek – mondta Schleicher.

Ami az egyik szerencsétlensége, az a másik szerencséje is lehet, hiszen Dzsudzsák Balázs pontosan azon a poszton játszik, mint Ben-Hatira, így könnyen lehet, hogy újra a magyar középpályás kerülhet a célkeresztbe, hiszen a Herthának szüksége van egy klasszis balszélsőre, ha nem akar komoly hátrányból indulni a bajnokságban. Ez azt is jelentheti, hogy a berliniek bőkezűbbek lesznek a magyar válogatott csapatkapitányával, akinek eddig bruttó kétmillió eurós éves fizetést kínáltak.

Olvasói sztorik