Nemzetközi foci

Dzsudzsák létszámfelettivé válhat

Az egyik orosz szakportál összeállítása szerint a változó légiós-szabály érzékenyen érintheti honfitársunkat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem csak a magyar bajnokságban, hanem például az orosz élvonalban is változik a légiós-szabály a következő szezon előtt. Eddig hét, ezután viszont már csak hat külföldi szerepelhet a kezdőcsapatokban, ezért a sport-express.ruszerint több játékos is feleslegessé válik. Összeállításukban klubonként felsorolják azokat, akik szerintük nem illeszkednek az új rendszerbe.

A Dinamo Moszkva légiósai közül éppen Dzsudzsák Balázst nevezik meg. Bár azt írják, látszólag a fővárosi kék-fehéreket nem érinti érzékenyen a változás – mert minden csapatrészben vannak olyanok, akik megfelelő helyettesek lehetnek, ha egy légiós éppen onnan távozik –, de jobb, ha időben kezelik a problémát, és megválnak egy-két embertől, mintha kapkodniuk kell majd.

Az orosz portál választása azért esett Dzsudzsákra, mert az utóbbi időben gyakran pletykálnak a távozásáról, és a fizetés is meglehetősen magas. Mint ismert: a magyar válogatott csapatkapitányának szerződése az idei naptári év végén jár le, de egyrészt a Dinamo állítólag szeretné megtartani, másrészt viszont a német Hertha BSC, illetve több török és olasz klub érdeklődik iránta.

Olvasói sztorik