Nemzetközi foci

Dárdai-ügy: az MLSZ nem reagál

Azt mondják, amit a szövetségi kapitány, vagyis ezen a héten még nem mondanak semmit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ egyelőre nem kívánta kommentálni azt a sajtóértesülést, amely szerint Dárdai Pál a finnek elleni, szombati Európa-bajnoki selejtezőn irányítja utoljára a magyar válogatottat.

A német Kicker magazin úgy tudja, hogy a magyar tréner szerződésében lévő egyik pont értelében a Hertha BSC „visszahívhatja” vezetőedzőjét az MLSZ-szel kötött megállapodásból, amely 2015 novemberéig, az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig szólt. Márpedig a lap szerint a berlini klub a finnországi meccs után élni fog ezzel az opciós jogával, és azt szeretné, ha Dárdai nyártól kizárólag a – bennmaradást az ő irányításával kiharcoló – Herthára tudna koncentrálni, ahol május végén írta alá határozatlan idejű vezetőedzői szerződését.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a hirado.hu érdeklődésére azt mondta, hogy ezen a héten kizárólag a finnországi Európa-bajnoki selejtezőre koncentrálnak, a találgatásokra reagálva nem szeretnék elterelni a figyelmet a kulcsfontosságú szombati mérkőzésről. Dárdai Pál szintén azt nyilatkozta, hogy a finnek elleni meccsig nem kíván a jövőjéről beszélni.

Dárdai tavaly szeptemberben váltotta Pintér Attilát a szövetségi kapitányi poszton. Először csak a téli szünetig vállalta a megbízatást, majd decemberben 2015. november 30-ig meghosszabbította megállapodását az MLSZ-szel. A Blikk azt írta, hogy amennyiben Dárdait tényleg visszarendeli a Hertha, úgy a jelenleg az U20-as válogatottal az új-zélandi világbajnokságon szereplő Bernd Storck lehet az új kapitány. A német szakember márciusban érkezett a korosztályos csapathoz, és korábban a magyar légióst is edzette Berlinben. A hírek szerint ráadásul Storck éppen Dárdai közbenjárásának köszönhetően került az MLSZ-hez.

Olvasói sztorik