NB I

Új-Zélandról jöhet Dárdai utódja

Bernd Storck azt mondja, jelenleg csak az U20-as csapatra koncentrál.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu a német Kicker információra hivatkozva már beszámolt róla, hogy előfordulhat, a finnek elleni meccs lesz Dárdai Pál utolsó fellépése a magyar válogatott szövetségi kapitányaként.

Pótlására korábban több név is elhangzott, ám a Blikk most úgy tudja, az MLSZ arra készül, hogy házon belül oldja meg a helyzetet, és Bernd Storckra, az U20-as válogatottal éppen az új-zélandi világbajnokságon vitézkedő német szakemberre bízza a csapatot.

– Egyelőre a magyar fiatalokkal szerepelek a világbajnokságon, most csakis erre a feladatomra szeretnék koncentrálni – üzente a Blikknek Új-Zélandról a hazánkba idén márciusban érkező tréner, aki korábban egyébként már dolgozott együtt Dárdaival: a Herthában középpályásként futballozó légiós edzéseit is irányította, sőt állítása szerint 1996 telén ő fedezte fel a Herthának a magyar tehetséget. Azt is pletykálják, éppen a mostani kapitány közbenjárásának köszönhetően hozták a németet az MLSZ-hez.

Storck amúgy korábban dolgozott már válogatott élén, két évig irányította a kazahokat, velük 11 vereség mellett egyetlen meccset nyert meg, Andorrában győztek játékosai 3-1-re – emlékeztet rá a lap.

Olvasói sztorik