Nemzetközi foci

Dárdai: Az ördög soha nem alszik

A magyar tréner mindenre fel van készülve, a Hertha BSC sportigazgatóját sem gyötrik rémálmok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hertha BSC a Bundesliga utolsó fordulójában a Szalai Ádámot is a soraiban tudó Hoffenheim otthonába látogat. A berlinieknél egyszerű a képlet: ha nyernek vagy döntetlent játszanak, akkor biztos bennmaradók, és a következő idényt is a legmagasabb osztályban kezdik. Vereség esetén sem feltétlenül esnek ki, de ha a többi eredmény úgy alakul, akkor könnyen lehet, hogy meghosszabbítják ezt a szezont, és két mérkőzéssel többet játszanak, vagyis osztályozóra kényszerülnek. Mint arról már korábban beszámoltunk, Dárdai Pál legénységénél vannak gondok, hiszen Brooks eltiltását tölti, akit a rutinos Heitinga helyettesít, Sandro Wagner pedig elégedetlenkedik.

A Bild hosszabb interjút készített Dárdai Pállal, akit a német újságírók a bennmaradásért folytatott harcról kérdeztek.

– Ha a Hoffenheim ellen nyerünk, vagy szerzünk egy pontot, akkor véget ér a szezon, és teljesítjük a célkitűzést. Ha vereséget szenvedünk, akkor pedig két meccsünk van rá, hogy kivívjuk a bennmaradást. A biztos kiesőhelyeket már elkerültük, de ezenkívül bármi megtörténhet. Az ördög sohasem alszik, szóval bármi is történik, fel vagyok rá készülve – kezdte Dárdai.

A magyar tréner elmondta: eszük ágában sincs beállni védekezni a Hoffenheim otthonában.

– Nagyon keményen és koncentráltan dolgoztunk egész héten, amit egy jó eredménnyel szépen le is zárhatunk. Nem fogunk védekezésre berendezkedni és null-nullra játszani, ez rossz üzenet lenne a játékosoknak. Úgy kell pályára lépni, hogy nyerni akarunk – mondta.

Dárdai mosolyogva, egy vicces mondattal zárta az interjút.

– Nyernünk kell, hiszen ott van a prémium, amiből a játékosok kifizethetik a nyaralásukat, és kellemes időt tölthetnek el a családjukal – zárta mondandóját a Herta edzője.

A berliniek sportigazgatója, Michael Preetz is megszólalt az utolsó mérkőzés előtt.

– Nem gyötörnek rémálmok, remekül alszom. A csapat mentálisan nagyon erős, és képes arra, hogy ponttal, vagy pontokkal térjen haza. Az elejétől kezdve jól kell játszani, különben kényelmetlen helyzetbe is kerülhetünk. Jobban kell teljesítenünk, mint egy hete a Frankfurt ellen – mondta Preetz.

Olvasói sztorik