Nemzetközi foci

Heitinga mentalitását dicsérte Dárdai

A Hertha BSC játékosa, Sandro Wagner nehezményezte, hogy a magyar edző továbbra sem számít rá kezdőként.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesliga utolsó fordulójában a Herthának legalább egy pontot kell szereznie a Hoffenheim otthonában, hogy elérje a biztos bennmaradást. Dárdai Pálnak már a találkozó előtt komoly gondja adódott, ugyanis egyik kulcsembere, John Anthony Brooks nem játszhat, mivel összegyűltek a sárga lapjai. A berliniek taktikájának a biztos védelem az alapja, ezért nem lesz könnyű pótolni az amerikai hátvédet.

A Bild információi szerint, a magyar tréner azonban már megtalálta a megoldást, John Heitinga fogja helyettesíteni Brookst. Érdekes, hogy a holland védő Dárdai érkezéséig biztos kezdőjátékosnak számított, de azóta csak két bajnokin játszott, a Stuttgart ellen még márciusban, és a Dortmund ellen.

– John egy igazi profi, mindig teljes elkötelezettséggel és erőbedobással végzi a dolgát az edzéseken. A Dortmund elleni bajnokin is remekül szállt be. Teljesen megbízom benne, nagyon rutinos játékos és egy kemény fickó – mondta Dárdai Pál.

A német napilap interjútkészített a Hertha mellőzött támadójával, Sandro Wagnerrel, aki nehezményezi, hogy nem játszhat. Ez részben jogos, mivel a csapat első számú támadója, Salomon Kalou tíz bajnoki óta nem tudott betalálni, de Dárdai Pál továbbra is az elefántcsontpartinak szavaz bizalmat a kezdőcsapatban.

– Nem vagyok frusztrált, csak nem értem ezt a helyzetet, tehetetlennek érzem magam. Ennek ellenére amikor szükség van rám, a csapat rendelkezésére állok, ahogy eddig is. Szerintem Kalouval együtt is a pályán lehetnénk, mert nagyon sok csapat két támadóval áll fel. Talán az a legáltalánosabb rendszer – mondta Wagner.

A sértett támadótól a német újságírók a Dárdaival való kapcsolatáról is érdeklődtek.

– Teljesen emberséges, normális a viszony, bár kicsit zavar, hogy nem kapom meg a lehetőséget a kezdőcsapatban – fejezte be a német támadó.

Sandro Wagner az idei szezonban 14 alkalommal kapott lehetőséget, de egyetlen egyszer sem nevezték a kezdőcsapatban. A 27 éves, remek adottságokkal rendelkező német támadónak még nem sikerült betalálnia a Bundesliga idei kiírásában.

Olvasói sztorik