Nemzetközi foci

Komoly prémiumot kaphat Dárdai

Amennyiben a magyar tréner benntartja a Herthát, a jutalom mellett nyáron hat számjegyűre emelhetik a fizetését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hertha BSC nagyon fontos mérkőzés előtt áll, hiszen jelen pillanatban a Bundesliga 13. pozícióját foglalja el. Az eddig megszerzett 34 pontjukkal még messze nem érezhetik magukat biztonságban a berliniek, mert az utolsó helyezett Stuttgart is harmincat gyűjtött. Az elmúlt öt mérkőzésen két pontot szerző fővárosiak az utolsó előtti fordulóban az Eintracht Frankfurtot fogadják. A hírek szerint a hét elején már több mint 55 ezer jegy elkelt a találkozóra, ami nem is csoda, hiszen egy győzelemmel biztos bennmaradó lehet a kék-fehér klub. Erre mindene esélyük megvan, mivel a frankfurtiak annak ellenére a liga legrosszabb idegenbeli mérlegével rendelkeznek, hogy egyébként a tabella középmezőnyében vannak.

Dárdai Pál vezetőedző nagyon sokat tett és tesz is azért, hogy szeretett klubja bennmaradjon, amit a Herthánál értékelnek is. A Bild című német lap úgy tudja, hogy a magyar tréner komoly prémiumot kaphat, ha sikerül elérnie a kitűzött célt. Ez még nem minden, ugyanis a klub nyáron megújítja Dárdai szerződését, amelynek értelmében hat számjegyű összegre emelkedhet a havi fizetése.

A német lap megemlíti, hogy a 39 éves szakember eddig tízezer eurót tehetett zsebre havonta, ami még az utánpótlásedzői honoráriumának felel meg.

Minden pozitívumot beárnyékol valami negatívum, ami ezúttal sincs másként. A csütörtöki edzésen a csapat kulcsembere, John Anthony Brooks megsérült, ezért könnyen lehet, hogy ki kell hagynia a Frankfurt elleni, hétvégi bajnokit. Az amerikai hátvéd kiválása érzékenyen érintheti a Hertha hátsóalakzatát.

Mint arról beszámoltunk, Dárdai csütörtökön átvehette a pro licencét, tehát most már hivatalosan is minden papírja megvan, hogy ellássa, akár a Hertha, akár bármely más klub vezetőedzői pozícióját.

Olvasói sztorik