Nemzetközi foci

Dárdai: Az edzéscsökkentés nem alibi

A magyar tréner ismét újított. A Hertha napi egyet edz, hogy a játékosok frissek legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német Bundesligában szereplő Hertha hétvégén újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Borussia Dortmund otthonában. Dárdai Pál nem volt megelégedve csapata teljesítményével, ezért ismét valami újításon törte a fejét. Végül a Bild számolt be róla, hogy a magyar tréner csökkenti az edzések számát, ami első hallásra furcsának tűnhet, de Dárdai megmagyarázta az okát.

– Úgy gondolom, hogy két héttel a szezon vége előtt a test és a lélek is az utolsó tartalékait éli fel, ezért naponta már csak egyszer edzünk. Ez az egy tréning azonban nagyon intenzív lesz. Ez is azt szolgálja, hogy a játékosok képesek legyenek százszázalékosan összepontosítani a feladatra. A csökkentett edzésprogramnak az a célja, hogy frissebbek legyenek a srácok. Természetesen, ha valaki ezenkívül is tréningezni szeretne, biztosítani fogunk arra is lehetőséget – magyarázta Dárdai.

A magyar szakember megnyugtatott mindenkit, hogy nem lesz lógás, a futballisták pedig felkészültek lesznek a hétvégi rendkívül fontos mérkőzésre.

– Mindenki nyugodjon meg, meccsnapra minden futballista tökéletesen felkészült lesz. Különben is, ha jó lesz az időjárás, nagyszerű szurkolóink valószínűleg megtöltik majd a stadiont, és a maguk részéről mindent megtesznek, hogy belehajszoljanak bennünket a győzelembe. Szóval senki se keressen alibit – zárta mondandóját Dárdai Pál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik