Nemzetközi foci

Németh Krisztián helyzet nélkül

Honfitársunk ezúttal nem villogott, a Kansas City mégis nyert a Chicago ellen Amerikában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kilencedik mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely magyar idő szerint vasárnap este 11 órától a Chicago Fire ellen lépett pályára hazai környezetben. Honfitársunk a kezdőcsapatban kapott helyet, a találkozót a jó szokásoknak megfelelően telt ház, 25 ezer néző előtt rendezték.

Ahogy szinte minden meccs, úgy ez is eseménydús, jó iramú játékkal kezdődött. A hazaiaknak több lehetőségük adódott, de a chicagóiaknak is voltak helyzeteik. Németh nem igazán tudott játékba avatkozni, mert nagyon szigorú őrizetben részesült. A 32. percben Dwyer fejelt négy méterről a kapu fölé, majd Feilhaber szabadrúgása után Ellis labdája csattant a keresztlécen.

A szünet után Németh lövését blokkolták, a labda Feilhaber elé került, aki remekül szolgálta ki honfitársunkat, de ezúttal nem tudott beleérni, pedig nagy helyzetben volt. Ezt követően Sinovic ziccere maradt ki, majd ismét magukra találtak a vendégek, és több helyzetet is kidolgoztak, ám a 75. percben mégis a Kansas szerzett vezetést a csereként beállt Nagamura jóvoltából (1-0).

A hajrá perceit emberelőnyben játszhatták a házigazdák, de több gól nem született. Németh Krisztián végigjátszotta a meccset, de a statisztika szerint egyetlen kapura lövése sem volt, tehát ezúttal nem villogott, mert megfelelően semlegesítették, ám csapata így is győzött, és továbbra is veretlen hazai pályán.

Olvasói sztorik