Nemzetközi foci

Jakabfi gólt lőtt, de kiestek a BL-ből

Hiába győzte le a Wolfsburg a PSG-t a női Bajnokok Ligájában, a franciák jutottak a döntőbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nyolcadik mérkőzését játszotta az észak-amerikai profiligában (MLS) Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City, amely a Houston Dynamo vendége volt.

A második percben éppen honfitársunk kezdte a gólgyártást, de a hazaiak fordítottak, és a szünetben 2-1-re, az újrakezdést követően már 3-1-re vezettek. A 79. percben ismét a magyar játékos volt az egyik főszereplő, hiszen az ő remek lövését követően avatkozott játékba kézzel a houstoniak egyik játékosa, ezért piros lap és büntető járt.

A házigazdák hamarosan megint vezetést szereztek, ám Feilhaber jóvoltából az SKC a 95. percben egyenlített (4-4). Németh végigjátszotta a találkozót.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj hazai pályán szenvedett vereséget a kínai élvonal hetedik fordulójában. Az együttes a Guangzsu R&F-től kapott ki 2-1-re. Huszti végig a pályán volt, egy sárga lap fűződött a nevéhez, míg Elek Ákos csereként a 62. percben lépett pályára.

Dzsudzsák Balázs kezdőként 58 percet töltött a pályán a Dinamo Moszkvában. A válogatott szélső csapata 2-2-re végzett az FK Rosztov otthonában az orosz bajnokság 25. fordulójában. Dzsudzsákéknak nem jött jól a pontvesztés, a harmadik helyezett CSZKA Moszkva ugyanis nyert, így már három ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszó Dinamo előtt.

Szintén 2-2-t játszott Vadócz Krisztián csapata, a svájci Grasshoppers, az élvonal 29. fordulójában. A magyar középpályást végig a soraiban tudó együttes 0-2-ről állt fel a találkozó hajrájában, így egy pontot szerzett a tabella második helyezettje, a Young Boys ellen.

A Pintér Ádámot is soraiban tudó Levadiakosz 2-1-re győzte le az Atromitoszt a görög élvonal 32. fordulójában. A kiesés ellen menekülő együttes így három pontra lépett el az osztályozót jelentő 15. helytől. Pintér az első félidőben volt a pályán, majd a szünetben lecserélték.

Nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást Jakabfi Zsanett csapatának, a VfL Wolfsburgnak a női Bajnokok Ligája elődöntőjében. A német együttes 2-1-re nyert a Paris Saint-Germain otthonában, de mivel hazai pályán az első meccsen 2-0-ra kikapott, összesítésben a francia rivális egy góllal jobbnak bizonyult. Jakabfi csere volt, a 71. percben lépett pályára, három perc múlva pedig megszerezte klubjának a vezetést, de a hajrában már nem sikerült újabb gólt összehozni. A PSG a Marozsán Dzsenifert is soraiban tudó, szintén német FFC Frankfurttal játszik a fináléban.

Guzmics Richárd csapata, a lengyel élvonalbeli Wisla Kraków 2-0-ra diadalmaskodott a Korona Kielce ellen hazai pályán. A bajnokság 29. fordulójában a magyar védő nem került be együttese keretébe.

A norvég Strömsgodset megszerezte első győzelmét a bajnokság 2015-ös kiírásában: Kovács Péter csapata a Sandefjordot győzte le a negyedik fordulóban 3-2-re. A magyar csatár csere volt, a 74. percben állt be 3-1-es vezetésnél.

Hosszú idő után ismét Megyeri Balázs védte a már görög bajnok Olimpiakosz kapuját. A magyar hálóőrnek felemásra sikerült a visszatérés: csapata 2-2-re végzett a Panionosz vendégeként a 32. fordulóban.

Olvasói sztorik