Nemzetközi foci

Schweinsteiger volt a Dárdai-csapat veszte

Stieber Zoltán két, Szalai Ádám egy gólpasszt adott a német Bundesligában; lezárult a Hertha veretlenségi sorozata; Tőzsér csapata feljutott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Véget ért a Hertha BSC veretlenségi sorozata a német Bundesligában. Dárdai Pál vezetőedző csapata a harmincadik fordulóban 1-0-ra kikapott a címvédő és BL-elődöntős Bayern München otthonában, 75 ezer néző előtt.

A vendégcsapat biztosan védekezett, de nem adta fel a támadások lehetőségét sem, sőt Nico Schulz révén a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki az 55. percben. A támadó a félpályáról kiugorva egyedül vezette a labdát Manuel Neuerre, de a világbajnok kapus óriási bravúrral hárított.

A remekül tartották magukat, egészen a nyolcvanadik percig, amikor Weiser négy Hertha-játékost becsapva adott középre Schweinsteigernek, aki a bal felsőbe bombázott.

A hajrában hiába nyomott a Hertha, nem sikerült egyenlítenie, így a bajorok 1-0-ra nyertek, és négy fordulóval a vége előtt 15 pontra nőtt az előnyük az egy meccsel kevesebbet játszó Wolfsburg előtt, ezzel gyakorlatilag a Bayern megvédte címét. A Hertha a 13. helyen áll, hét pontra a kiesőzónától – írja az origo.hu.

A német Bundesliga harmincadik fordulójában a kiesés ellen menekülő Hamburger SV a nemzetközi szereplésre hajtó Augsburgot győzte le odahaza 3-2-re. A kikötővárosiak sikerében elévülhetetlen érdemei voltak Stieber Zoltánnak, aki csapata első és harmadik találatánál is gólpasszt jegyzett.

Szalai Ádám hosszú idő után kapott ismét lehetőséget a Hoffenheim kezdőcsapatában, a magyar válogatott támadója élt is a bizalommal, ugyanis a 83. percben három pontot érő gólpasszt adott a Hannover otthonában. Szalai csapata így 2-1-re nyert, és továbbra is versenyben van az Európa Ligás helyekért.

Zsinórban ötödik mérkőzését is megnyerte, így továbbra is vezeti az angol másodosztályt a Tőzsér Dánielt foglalkoztató Watford, amely ezúttal a Brighton otthonában győzött 2-0-ra. A magyar válogatott középpályása csereként a 26. percben lépett pályára, a találkozó után pedig eldőlt, hogy a Watford már nem végezhet a második pozíciónál rosszabb helyen, így biztosan feljutott a Premier League-be. Király Gábor a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata, a Fulham hazai pályán 4-3-ra legyőzi a Middlesbrough együttesét.

Bajner Bálint kezdőként 72 percet játszott a Doncestert odahaza 2-0-ra legyőző Notts Countyban. Bajner csapata ezzel a három ponttal elmozdult az angol harmadvonal kiesőzónájából.

A Red Bull Salzburg 2-1-re legyőzte hazai környezetben a Ried együttesét az osztrák élvonal 29. fordulójában. A listavezető salzburgiak kapuját Gulácsi Péter védte. Simon Attila ezúttal sem volt ott a Wolfsberger AC keretében, amely odahaza 2-1-re legyőzte a Grödiget.

A ciprusi bajnokság felsőházi rájátszásában az Omonia Nicosia 1-1-et játszott az AEK Larnaca ellen. Az Omonia magyar védője, Leandro de Almeida kezdőként végigjátszotta a találkozót, amely után csapata megtartotta harmadik helyét.

Bejutott a női Bajnokok Ligája döntőjébe Marozsán Dzsenifer csapata, a német Frankfurt, amely a 7-0-s hazai siker után az idegenbeli visszavágón 6-0-ra győzött a dán Bröndby ellen. A magyar – de német válogatott – játékos végig a pályán volt.

A német másodosztály harmincadik fordulójában az 1860 München 1-1-et játszott a hetedik Düsseldorf otthonában, de a bajorok magyar szélsője, Simon Krisztián sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a mérkőzést. Keresztszalag-szakadása után Korcsmár Zsolt sem játszott a Greuther Fürthben, amely 2-1-re kikapott a Kalsruhe vendégeként. A 1860 egy, a Fürth három pontra tanyázik a kiesőhelytől.

A cseh élvonal 24. fordulójában a Tamás Krisztiánt foglalkoztató Slavia Praha 2-1-re kikapott a Jablonec vendégeként, a fiatal magyar játékos végig a pályán volt. Balázs Benjámin viszont nem lépett pályára a Teplice csapatában, amely 1-0-s vereséget szenvedett a Bohemians otthonában.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 36. fordulójában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol a bajnoki címért küzdő Pavia vendégeként szenvedett 3-2-es vereséget. A magyar csatár a hatvanadik percben állt be csereként.

A román élvonal 27. körében a Bőle Lukácsot végig a soraiban tudó CSMS Iasi 0-0-t játszott a Botosani otthonában.

Alsóházi rangadót vesztett a holland élvonal 32. fordulójában a NAC Breda, amely hazai pályán 3-1-re kikapott a Heracles ellen. A házigazdák magyar kapusa, Babos Gábor a kispadról nézte végig a találkozót.

Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion 2-1-re kikapott a Thun otthonában az élvonal 29. fordulójában. A rutinos magyar védő végigjátszotta a meccset, amelynek tizedik percében sárga lapot kapott.

A lengyel első osztály 29. körében Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid együttese, a Lech Poznań odahaza 2-0-ra győzött a Slask Wroclaw ellen. Lovrencsics kezdő volt, majd a 72. percben lecserélték, Kádár a kispadról nézte a meccset, Holmant pedig nem nevezték a találkozóra.

Olvasói sztorik