Nemzetközi foci

Dárdai Pál csapata a Bayern ellen

A hét mérkőzés óta veretlen Hertha belerondíthat a bajorok bajnoki fiesztájába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Köteles csapata visszavághat

A bangladesi bajnokság ötödik fordulójában az egy döntetlennel és három győzelemmel kezdő, Csorba Szabolcsot és Demjén Gábort is soraiban tudó Abahani Limited a Sheikh Russel ellen folytathatja kiváló rajtját.

Köteles László csapata, a belga bajnokság Európa Liga-csoportjában szereplő KRC Genk a KV Mechelent fogadja a negyedik fordulóban. A két csapat az előző körben is találkozott: akkor a Mechelen odahaza 4-0-ra nyert.

A holland másodosztály 36. fordulójában a Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap a négy mérkőzés óta nyeretlen Achilles 29 vendége lesz.

Kalmár Zsolt együttese, a német másodosztályú RB Leipzig a feljutásért harcoló Darmstadt ellen játszik odahaza a bajnokság harmincadik fordulójában.

A román első osztály 28. fordulójában Kovács Zoltán klubja, a Dinamo Bucuresti a szebb napokat is látott CFR Cluj-t fogadja.

Futács Márkó együttese, a Mersin Idman Yurdu a Sivasspor otthonában lép pályára a török első osztály 28. fordulójában.

Szombat – A Bayern ellen mutathatja meg Dárdai

Az angol másodosztály (Championship) utolsó előtti, 45. fordulójában a listavezető, Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Watford az elmúlt öt bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtő Brighton and Hove vendége lesz. Király Gábor csapata, a Fulham is a feljutásért harcoló Watfordot segítheti: a magyar kapus együttese a harmadik Middlesbrough-t fogadja. A harmadosztályban szintén az utolsó előtti kör következik: a Bajner Bálintot is foglalkoztató, Ricardo Moniz vezette Notts County a kiesés ellen harcol a Doncaster elleni hazai találkozón.

Az osztrák élvonal címvédője, a Gulácsi Pétert is soraiban tudó listavezető Red Bull Salzburg az SV Ried ellen mérkőzik a harmincadik fordulóban. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Simon Attila már „vágja a centit” a Wolfsberger AC-nál – várhatóan a Grödig elleni hazai bajnokin sem kap szerepet.

A ciprusi bajnokság felsőházi rájátszásában Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia hatpontos meccset játszik odahaza az AEK Larnaka ellen. A hatodik forduló előtt az Omonia 49 ponttal a harmadik, ellenfele 48 egységgel a negyedik helyen áll.

Balázs Benjámin együttese, a cseh első osztályú FK Teplice a Bohemians 1905 csapata ellen mérkőzik a 25. fordulóban. A Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Slavia Praha a dobogós Jablonec vendége lesz.

A holland első osztály 32. fordulójában sorsdöntő meccs vár Babos Gábor csapatára, a NAC Bredára. A magyar kapus együttese a Heraclest fogadja: a vendégek az éppen bennmaradást érő 15. helyen állnak, míg Babosék az osztályozós, 16. pozíciót foglalják el három pont lemaradással.

A lengyel élvonal 29. fordulójában Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a második helyen álló Lech Poznan a negyedik Slask Wroclawot fogadja.

Kecskés Zsolt együttese, a máltai élvonal utolsó előtti helyén álló Pieta Hotspurs a sereghajtó Zebbugot fogadja a 31. fordulóban.

Nagyon nehéz erőpróba vár a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-re a német élvonal harmincadik fordulójában. A hét tétmeccs óta veretlen berliniek a listavezető Bayern München otthonába látogatnak. A bajorok egy emlékezetes, Porto elleni 6-1-es Bajnokok Ligája-sikerrel hangoltak a találkozóra, amelyen akár a bajnoki címüket is biztosíthatják egy győzelemmel – utóbbihoz kell a Wolfsburg vasárnapi pontvesztése is. A találkozót az Eurosport2 élőben közvetíti 18 óra 30 perctől.

A német élvonalban maradásért harcol a Stieber Zoltánt is soraiban tudó Hamburger SV – a sereghajtó a nemzetközi szereplésért hajrázó FC Augsburgot fogadja. Szalai Ádám csapata, az elmúlt három meccsét elveszítő Hoffenheim a Hannover vendége lesz. A másodosztály harmincadik körében a sérült Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a Karlsruhe otthonába látogat, míg az ugyancsak sérült Simon Krisztiánt nélkülöző 1860 München a Düsseldorf vendégeként harcolhat a bennmaradásért.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 36. fordulójában Novothny Soma csapata, a 11 mérkőzés óta nyeretlen FC Südtirol a második helyezett Pavia vendége lesz.

A román élvonal 28. fordulójában Bőle Lukács klubja, a CSMS Iasi a Botosani otthonába látogat.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a harmadik helyezett Thun otthonában lép pályára a svájci élvonal 29. fordulójában.

Vasárnap – Magyar kapusrangadó Feröeren

A női Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a címvédő, Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató német VfL Wolfsburgnak a francia Paris Saint-Germain otthonában.

Turi Géza együttese, a Víkingur Göta a Gángó Andrást is foglalkoztató NSÍ Runavikot fogadja a feröeri élvonal nyolcadik fordulójában. Gángó csapata vezeti a bajnokságot, míg Turiék veretlenül a harmadik helyen állnak.

A görög élvonal bajnokcsapata, a Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz a Panioniosz vendége lesz a 32. fordulóban. Pintér Ádám klubja, a kiesés ellen harcoló Levadiakosz a nemzetközi szereplésre hajtó Atromitoszt fogadja.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a Guangzsu R&F együttesét fogadja a bajnokság hetedik fordulójában.

A lengyel élvonalban szereplő, Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Korona Kielcét látja vendégül a 29. fordulóban.

Kovács Péter csapata, a még nyeretlen Strömsgodset a Sandefjord ellen lép pályára a norvég első osztály negyedik fordulójában.

Dzsudzsák Balázs csapatára nem vár könnyű feladat: a dobogóért harcoló Dinamo Moszkva a zsinórban négy győzelemmel menetelő FK Rosztov vendége lesz az orosz élvonal 25. fordulójában.

A svájci élvonal 29. fordulójának vasárnapi játéknapján Vadócz Krisztián együttese, a Grasshoppers a második Young Boys-t látja vendégül.

Magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdődik Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City mérkőzése az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszában. Némethék a Houston Dynamo vendégei lesznek.

Hétfő – Bogdánék kaparják ki a Watford gesztenyéjét?

Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers is Tőzséréket segítheti az angol másodosztály 45. fordulójában. A magyar kapust is soraiban tudó együttes a második helyezett Bournemouth vendége lesz.

A román élvonal 28. fordulójában Nagy Olivér csapata, a Ceahlaul Piatra Neamt a Petrolul Ploiestit fogadja.

Olvasói sztorik