Nemzetközi foci

Elbukta a bajnoki címet a Watford

Tőzsér Dániel csapata az angol másodosztály utolsó fordulójának 91. percéig vezetett, de végül nem nyert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Tőzsér Dániellel a soraiban ünnepelhetett volna bajnoki címet az angol másodosztályban (Championship) a Watford. A magyar játékost ezúttal a kispadra nevező együttes hazai pályán viszont csak 1-1-re végzett a Sheffield Wednesday ellen az utolsó, 46. fordulóban. A Watford feljutása már az előző fordulóban biztossá vált, és ha most is nyer, akkor első helyen vívja ki az indulási jogot a Premier League-ben. A Tőzsért a 71. perctől soraiban tudó alakulat azonban 1-0-s vezetésnél a 91. percben kapott gólt, így a Charlton otthonában diadalmaskodó Bournemouth megelőzte.

A szintén az angol másodosztályban légióskodó válogatott kapusaink sem tudták győzelemmel zárni az idényt: a Bolton Wanderers kapuját őrző Bogdán Ádám egy gólt kapott a Birmingham City elleni hazai találkozón, így 1-0-s vereséget szenvedtek, míg a Király Gábort ezúttal is a kispadon tudó Fulham a Norwich vendégeként kapott ki 4-2-re. A Watford másodikként fejezte be a bajnokságot, a Fulham 17. lett, míg a Bolton 18. helyen végzett.

A török bajnokság 29. fordulójában Futács Márkó csapata, a Mersin Idman Yurdu 3-1-re győzte le odahaza a Konyasport. Villámgyors gólváltásnak lehettek szemtanúi a nézők: a végeredmény már a 17. percben kialakult. Futács csereként lépett pályára, a nyolcvanadik percben az első gólt szerző Wellitont váltotta. A Mersin ezzel a sikerrel megerősítette hetedik helyét a tabellán.

Egy pontot szerzett a Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim a Borussia Dortmund ellen a német Bundesliga 31. fordulójában. A magyar támadó végig a pályán volt – csapata szerzett vezetést, de a 35. percben egyenlíteni tudott a szebb napokat is látott Dortmund. Szalaiék ezzel a döntetlennel megőrizték hetedik helyüket a tabellán, egy ponttal a nyolcadik Dortmund és a kilencedik Werder Bremen előtt.

Simon Attila csapata, az osztrák Wolfsberger AC 2-0-s győzelmet aratott az Altach ellen az osztrák élvonal 31. fordulójában. A magyar támadó ezúttal sem kapott helyet a keretben. Együttese az ötödik helyen áll a bajnokságban.

Egygólos vereséget szenvedett a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató Lech Poznan a Lengyel Kupa döntőjében. A keretben ezúttal egyedül a hétközi bajnoki forduló válogatottjába is beválasztott Kádár kapott helyet, de pályára ő sem lépett, a kispadról nézte végig a Legia Warszawa ellen 2-1-re elveszített találkozót.

Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia 3-2-re kapott ki a ciprusi bajnokság rájátszásának hetedik fordulójában a listavezető APOEL vendégeként. A válogatott szélső végigjátszotta a találkozót. Csapata ezzel a vereséggel visszacsúszott a negyedik helyre.

Gulácsi Péter hiba nélkül védte a Red Bull Salzburg kapuját a Grödig elleni idegenbeli bajnokin. Az osztrák élvonal címvédője nagy lépést tett az újabb bajnoki cím felé a 31. fordulóban: 3-0-ra nyert, így már 11 pont az előnye a második Rapid Wiennel szemben.

Kovács Péter csereként jutott szóhoz a norvég Strömsgodset színeiben a bajnokság hatodik fordulójában. A magyar támadó 1-1-nél, a 63. percben állt be, de ő sem tudta további gólokkal segíteni csapatát, így maradt a döntetlen.

Kiütéses sikerrel folytatta szereplését Köteles László csapata, a KRC Genk. A belga élvonal Európa Liga-csoportjának ötödik fordulójában 7-1-re nyert a magyar kapussal felálló együttes a Waasland-Bevelen ellen, így továbbra is nagy csatát vív a szintén 12 pontos Mechelennel a nemzetközi szereplést érő első helyért.

Nem sikerült a bravúr Vadócz Krisztián csapatának. A svájci Grasshoppers a Paulo Sousa vezette, bajnoki éllovas FC Basel vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget a 31. fordulóban. Vadócz csere volt, de már az első félidő 38. percében pályára küldte edzője.

Olvasói sztorik