Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: a Barcelona a legerősebb

Pavel Nedved szerint őrültség lenne azt gondolni, hogy a Juventus a Real elleni párharc esélyese.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken kisorsolták a Bajnokok Ligája elődöntőjének párosításait. A spanyol Barcelona a német Bayern Münchennel, míg a címvédő Real Madrid az olasz Juventussal találkozik a fináléba jutásért. Josep Guardiola korábbi csapatával nézhet farkasszemet, míg a torinóiak újra valami nagy dolgot hajthatnak végre. Természetesen a második számú európai kupában, az Európa Ligában is sorsoltak. A két olasz csapat nem került össze, a Fiorentina a spanyol Sevillát, míg a Napoli az ukrán Dniprót kapta. Nézzük, hogyan vélekednek a résztvevők a párosításokról:

A Barca jelenlegi vezetőedzője, Luis Enrique szerint Guardiola miatt is különleges lesz a Bayern elleni párharcuk.

– Ezek nagyon különleges mérkőzések lesznek, mert Guardiola az ellenfél vezetőedzője. Ez lesz az első alkalom, hogy távozása után ellenfélként visszatér a Nou Campba. Már tíz meccset játszottunk a Bajnokok Ligájában, és kilencszer nyertünk. Nagyon nehéz lesz tartani ezt a sorozatot. Guardiola nagyon jó edző, hiszen rengeteg címet nyert egy másik országban, ahol nagyon nehéz a nyelv, mégis meg tudta valósítani az elképzeléseit – mondta Luis Enrique.

Guardiola kiemelte, hogy az egész csapatra szükség lesz, ha tovább szeretnének jutni a Barcelona ellen.

– Úgy gondolom, a Barcelona a legerősebb az elődöntős csapatok közül. Boldog vagyok, hogy megmérkőzhetek Luis Enriquével, aki nagyon jó edző és remek ember. A teljes csapatra szükség lesz, ha tovább akarunk lépni. Sikeres voltam Barcelonában, ugyanakkor itt, Münchenben is boldog vagyok – nyilatkozta Josep Guardiola.

Jordi Mestre, a katalánok alelnöke szerint nem jelent problémát a Guardiola-szál, ugyanis ahogyan a szakember ismeri a klubot, úgy ők is tisztában vannak a korábbi Barca-futballista értékeivel és tudásával.

– Kedden a Bajnokok Ligája történetének egyik legjobb félidejét játszottuk, a Barcelona ellen ugyanezt kell tennünk két teljes mérkőzésen – mondta a Bayern képviseletében Paul Breitner, a klub tanácsadója, aki a Porto elleni öt-nullás első felvonást nevezte alapnak.

A Juventus korábbi játékosa, jelenlegi klubigazgatója, a cseh Pavel Nedved realistán nyilatkozott.

– Megérdemeljük, hogy itt legyünk az elődöntőben, és a szurkolók is megérdemlik. A Real Madrid a legjobb csapat a világon, ezért őrültség lenne azt gondolni, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei. Valami nagyszerűt és történelmi tettet szeretnénk végrehajtani az olasz futballért, és ezért megteszünk mindent. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, élvezni akarjuk a párharcot – mondta Nedved.

A címvédő madridiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti a szurkolók segítségét kérte, és elismerte, hogy a Juve remek szezon fut.

– Ilyen szinten már csak nehéz ellenfeleket kaphatunk. A Juventus olyan klub, amely tizenkét év után térhetett vissza a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Nagyon jó szezont futnak az olaszok, hiszen a bajnokságot már szinte meg is nyerték, így jobban tudnak koncentrálni a BL-re. Továbbra is az az álmunk, hogy megvédjük a címünket, és újra megnyerjük a sorozatot. A fantasztikus hangulat nagyon sokat segített tavaly a Bayern München ellen. Pontosan tudom, hogy a szurkolók ugyanúgy vágynak erre a címre, mint mi –mondta Carlo Ancelotti.

Emilio Butragueno, a királyi klub nagykövete elmondta: természetesen nehéz elődöntőre számít, ugyanakkor sokat segíthet az együttesnek, ha a sérült játékosok – mint például Gareth Bale, Karim Benzema és Luka Modric – felépülnek sérülésükből.

Rafa Benítez nápolyi együttese nem a Bajnokok Ligájában, hanem az Európa Ligában érdekelt. Látszólag könnyű ellenfelet kaptak, de a spanyol óva inti csapatát.

– Amikor egy európai kupasorozat elődöntőjében sorsolnak, már nem kaphatunk könnyű csapatot. A Dnipro erős csapat, hiszen túljutott az Olimpiakoszon, az Ajaxon, és legutóbb a Bruges-ön. Nagyon fontos lesz az első mérkőzés, úgy kell játszanunk, mint a Dinamo Moszkva ellen, az előző körben – vélekedett Benítez.

Olvasói sztorik