Nemzetközi foci

Ha Premier League, akkor Chelsea

Magyarországon az angol foci szerelmesei leginkább a londoni kékeket preferálják, de hazánkban népszerű az Arsenal, és az MU is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Premier League-et rengeteg kritika érte a világbajnokság és a Bajnokok Ligája kapcsán, de az elvitathatatlan, hogy az angol élvonal továbbra is a világ egyik legjobb, legnézettebb bajnoksága. Ezt az is bizonyítja, hogy bármely földrész bármely országában találunk Manchester United-, Chelsea-, Liverpool-, illetve Arsenal-rajongókat. A DailyMail statisztikái ezt méginkább megerősítik. Az angol lap a Twitter alapján összeállította, hogy egyes országokban melyik angol csapatnak drukkolnak túlnyomórészt az emberek.

Angliában speciális a helyzet, hiszen a topklubok mellett például Hull, Sunderland, Burnley vagy Newcastle városaiban a futballkedvelők a helyi klubok mellett maradtak, így ezeken a helyeken kevésbé mérhető a gigászok hatalma. Ha egy csapatot mégis meg kellene említeni, az a Liverpool lenne. Bár a vörösök nem érdekeltek a Bajnokok Ligájában, de úgy tűnik, a tradíció nekik kedvez.

Az eredmény a következő: Európában az Arsenalnak és a Chelsea-nek, míg Ázsiában a Manchester Unitednek van a legtöbb követője a Twitteren.

Hazahúz a szívünk, ezért, ha néhány országot megemlítünk, természetesen Magyarországgal kezdjük a sort. A honi labdarúgás mellett itthon is rengetegen rajonganak angol csapatokért, sőt vannak, akik alkalmanként kedvenceik mérkőzéseire is elutaznak az Egyesült Királyságba. A statisztikák szerint, a magyarok túlnyomó része a Chelsea-t preferálja (22,23%). A londoni kékeket kicsit elmaradva az Arsenal követi a sorban (20,34%). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Manchester United fért oda (15,89%).

Afrika északi országaiban nagy fölénnyel az Arsenal a kedvenc csapat. Marokkóban a drukkerek 55,26 százaléka, míg Algériában a 43 százaléka Arsene Wenger tanítványainak szorít. Latin-Amerikában a Chelsea az úr, ami azzal is magyarázható, hogy a legtöbb dél-amerikai labdarúgó José Mourinho együttesében szerepel.

Az indiai profi bajnokság első idényén már túl vannak a csapatok. A futball felszálló ágban van az országban, de természetesen nem csak a hazai labdarúgás érdekli az indiaiakat, hanem a Manchester United is. Az adatok szerint a fanatikusok 26,6 százaléka nagyon boldog volt, amikor a vörösök 4-2-re legyőzték a városi rivális City együttesét.

Az Egyesült Államokban jobbára az Arsenalt preferálják (21,08%), majd a londoni kékek jönnek a sorban (19,68%), illetve a Manchester United (18,02%).

Ausztráliában a Liverpool a favorit (20.58%), míg Grönlandon egy Manchester United-győzelem melegíti fel a kedélyeket (30,64).

Olvasói sztorik