Nemzetközi foci bajnokok ligája

Borsócska lőtte tovább a Realt

Emberelőnyben, hajrágóllal nyert és jutott tovább Real Madrid. A Juventusnak idegenben gól sem kellett az elődöntőhöz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény:

Real Madrid – Atl. Madrid 1-0. Továbbment a Real egy lőtt góllal.

Monaco – Juventus 0-0. Az olaszok hazai pályán szerzett találatuknak köszönhetően készülhetnek az elődöntőre.

90. perc: kettőt cserél Ancelotti

Álvaro Arbeloa és Jesé állt be, Coentrao és Hernández pedig leül a kispadra. A 94. percben Illarramendi érkezett Isco helyett.

88. perc – vezet a Real Madrid!

James Rodríguez passzolt C. Ronaldóhoz, a portugál nagyot esett a tizenhatoson belül, ám valahogy még Javier Hernándezhez tudta juttatni a játékszert, aki üres kapura már nem hibázott. Real – Atléti 1-0. Hosszabbítás már biztos nem lesz Madridban.

Javier Hernández nagy helyzetben ront

A mexikói támadó törhette volna meg a gólcsendet a 80. percben, védőit le tudta rázni, ám Oblak valahogy ebbe a lövésbe is belepiszkált.

77. perc: Vidal ma nem lő gólt

… helyére Pereyra érkezik a hajrára.

76. perc – áll a játék Madridban, emberelőnyben a Real

Arda Turan kapta meg második sárga lapját, miután durván, nyújtott lábbal próbálta szerelni S. Ramost. Nagy esélyt kapott a Real Madrid. Emberelőnyben sikerül gólt szerezzniük?

Változtat a Juve is

Morata helyére Llorente érkezik a 69. percben.

65. perc: cserél az Atl. Madrid

Griezmann le, Raúl Garcia be.

Ramos-fejes, Oblak véd

A 62. percben Ronaldo beadására robbant Sergio Ramos, a nagy erejű fejes középre tartott, így védhetett az Atléti kapusa.

55. perc, a helyzet változatlan: támadásban a Real

… és többet birtokolják a labdát a hazaiak, Simeone viszont remekül készítette fel csapatát védekezésből. A másik pályán veszélyeztet a Monaco, ám Buffon állja a sarat.

Elkezdődtek a második félidők

A szünetben A Monacónál Toulalan helyére beállt Berbatov, az Atleticónál pedig Gabi lépett pályára Saúl Ñíguez helyén.

Félidő

Real Madrid – Atl. Madrid 0-0

Monaco – Juventus 0-0

Továbbjutásra áll az első mérkőzésen aratott egygólos sikerének köszönhetően a Juventus. Ha Madridban nem születik gól a második felvonásban sem, hosszabbításra kerül sor.

Oblak egyelőre a meccs legjobbja

A 44. percben C. Ronaldo előtt adódott kiváló lehetőség, az Atléti kapusa azonban óriási bravúrral hárítja a közeli bombát.

Továbbra is fölényben a Real – 40. perc

A hazaiak nyolcszor, míg a vendégek egyszer lőttel kapura, de az eredményjelző továbbra is 0-0-t mutat.

Nagyot ment a monacói portás – 26. perc

Pirlo adott fantasztikus passzt a tizenhatoson belül, Lichsteiner centikkel maradt le az átadásról, így a jól érkező Subasic kaparintotta meg a játékszert.

James-szabadrúgás a 27. percben

A kolumbiai jó csavart kapura, éppen ment felsőléc fölé. Oblak mindenesetre rajta volt.

Kitekintő: Özil a Realnak drukkol

Az Arsenal középpályása korábbi csapattársai sikeréért szorít.

Good luck to my former teammates! ✊⚽ #realmadrid #ucl

Posted by Mesut Özil on 2015. április 22.

Támadásban a Real,

de egyelőre a gól még várat magára. A 20. percig Monacóban sem változott az eredmény.

13. perc – Ronaldo veszélyeztet

A madridi derbi első helyzetéig jó negyed órát kellett várni. C. Ronaldo húsz méterről lőhetett kapura, a bomba azonban nem talált kaput.

Monacóé az első helyzet

Kondogbia az 5. percben lőtt kapásból 21 méterről, a labda alig ment kapu mellé.

Máris villan az első sárga

Az 1. percben Chiellni (Juventus) sárgát kap kezezésért.

20:45 – elkezdődtek a mérkőzések

A Real tiszta fehérben, az Atléti szokásos piros-fehér-kék felszerelésben lép pályára. A másik helyszínen kékben a Juve, piros-fehérben pedig a Monaco.

Így kezdenek a csapatok:

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Ramos, Pepe, Varane, Coentrão, Kroos, Isco, James, Ronaldo, Hernández.

Atlético: Oblak – Juanfran, Miranda, Godin, Gamez – Turan, Tiago, Saúl, Koke – Mandzukic, Griezmann

Monaco: Subasic – Fabinho, Raggi, Abdennour, Kurzawa – Kondogbia, Toulalan – Silva, Moutinho, Carrasco – Martial

Juventus: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – Evra, Vidal, Pirlo, Marchisio, Lichtsteiner – Morata, Tevez

Érdekes statisztika a madridi derbihez

Az Atléti-játékosok már elhagyták szállásukat

Az öltözőből már csak a játékosok hiányoznak

Kitekintő: kedd este így ünnepelt a lelátón Müller

Link a tovább mögött.

Ramos idén 7 gólnál jár

A spanyol bekk gólok tekintetében a legjobb szezonját futja. Vajon tarthat tőle az Atléti is?

A színfalak mögött

Így készül a városi derbire a Real Madrid:

Sérültek, eltiltottak

Monaco: Lacina Traoré. Kérdéses: Toulalan, Kondogbia, Dirar

Juventus: Cáceres, Pogba

Real Madrid: Marcelo, Modrić, Bale, Benzema

Atl. Madrid: Mario Suárez. Kérdéses: Mandžukić

Bale készül a visszatérésére

A walesi játékos este az Atl. Madrid ellen nem léphet pályára sérülés miatt – amit érthetően nagyon sajnál, de készül a visszatérésre.

Kitekintő: Bajor-henger

Gang Bang #baypor( old cartoon )

Posted by Omar Momani Cartoons on 2015. április 21.

Bayern Munich 6-1 PortoAllianz Arena ( Volcano )بايرن ميونخ 6-1بورتو بركان اليانز ارينا

Posted by ZEZO CARTOONS on 2015. április 21.

James új cipőben szerepel este

… a madridi szurkolók gólokat várnak.

Buffon az elődöntőbe vágyik

A kapus a találkozó előtt elmondta: ha eljutnánk az elődöntőbe, végre megmutatnánk: a Juventus visszatért Európa fő színterébe.

Az Atléti szurkolók nagyon bíznak a továbbjutásban

Marcelóék egyelőre jókedvűek és bizakodóak

A Santiago Bernabeuból már csak a főszereplők hiányoznak

Kezdés: 20:45

Az este főszereplői

Előzmények

Simeone: nincs nyomás rajtunk

– Nincs nyomás rajtunk, de felelősek vagyunk azért, hogy egy jó, versenyképes csapat lépjen pályára. Izgalmas mérkőzés lesz. Élvezzük, hogy a legjobb labdarúgók ellen szerepelhetünk, ezért szeretnénk továbbjutni. Nem gondolom, hogy nekünk azzal kéne foglalkoznunk, hogy ki sérült a Real Madridnál, nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Az első mérkőzésen számítottam arra az intenzitásra, amit képviseltek, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk – mondta Simeone.

Ancelotti: motiváltak vagyunk!

– Több meghatározó játékosunk is hiányzik, de ennek ellenére nagyon motivált az egész csapat. Isco fog játszani Modric helyén, Benzema helyett pedig Jesé vagy Chicharito kezd majd. Enyém a világ legjobb csapata, ezért nem lesz gond pótolni a sérülteket. Az Atlético Madridnak nagyon erős védelme van, de bízunk benne, hogy fel tudjuk törni. Ez a mérkőzés mindenkinek fontos lesz, a klubnak, a játékosoknak, és a szurkolóknak is. Griezman nagyon veszélyes játékos, rá oda kell figyelni – mondta Ancelotti.

Real Madrid (spanyol) – Atlético Madrid (spanyol)

A két csapat első mérkőzése gól nélküli eredménnyel zárult, ami az első félidőt tekintve az Atléticóra nézve volt hízelgő, de a második játékrészben a matracosok is megszerezhették volna a vezetést. Összességében talán a királyi gárda van előnyben ezzel a döntetlennel, de akár hátrány is lehet, hogy Carlo Ancelotti legénysége nem szerzett gólt idegenben. A Realnak nem túl szerencsésen alakult az elmúlt egy hete, hiszen sorra dőltek ki a játékosok. Először Modric vált harcképtelenné, majd Bale eredményei sem voltak kielégítőek, és a finisben Benzema térdszalagjai nyúltak meg. Az olasz vezetőedző tehát törheti a fejét, hogy kikkel helyettesítse a három sérültet. Különösen a francia támadó kiesése nagy érvágás, hiszen a királyiak támadószekciója elég vékonynak mondható. Benzema mellett csak Javier Hernandez és Jesé bevethető. A matracosoknál ilyen probléma nincsen, tehát az összeállításnál Diego Simeonénak könnyebb dolga lesz. Mindkét együttes győzelemmel hangolt a szerdai Bajnokok Ligája-találkozóra. A Real Madrid a Málagát győzte le 3-1-re, míg a matracosok a Deportivo otthonából hozták el a három pontot (1-2).

AS Monaco (francia) – Juventus (olasz)

Az olaszok hazai pályán 1-0-s előnyt csikartak ki, ami lássuk be, azért nem túl meggyőző, tehát a párharc továbbra is nyitott. A franciák szervezetten játszottak, a Juventusban pedig kevés volt az átütőerő. Ezt azzal is lehet bizonyítani, hogy – Vidal révén – csak büntetőből tudtak betalálni. A Serie A-ban Massimiliano Allegri legénysége magabiztosan győzte le a jó formában lévő Laziót (2-0). A Monaco már nem lehet ilyen büszke a hétvégi teljesítményére, hiszen hazai pályán mindössze 1-1-re futotta erejéből a Rennes ellen. Az a teljesítmény szerdán biztosan nagyon kevés lenne. A franciáknak mindenképpen támadniuk és kezdeményezniük kell, mert jelenleg a Juventus áll továbbjutásra.

Felvezető

A Juventus 2003 után először kerül be a négy közé a Bajnokok Ligájában, ha szerda este kiharcolja a továbbjutást a Monaco otthonában a múlt héten hazai pályán aratott 1-0-s sikere után.

A torinói együttesnek az európai kupasorozatok egyenes kieséses szakaszát tekintve 100 százalékos a mérlege a francia ellenfelekkel szemben, most a 11. ilyen összecsapásán a 11. sikerére készül.

Massimiliano Allegri tanítványai szombaton 2-0-ra verték a bajnokságban a második helyezett Laziót, ezzel már 15 pont az előnyük, s jó eséllyel sorozatban negyedszer diadalmaskodnak majd a Serie A-ban. A Monaco ugyanakkor az európai kupákban eddig hat meccsből csak egyszer nyert olasz riválissal szemben, ráadásul a legutóbbi négy hazai találkozójából egyiken sem tudott győzni. A hercegségbeli csapat hullámvölgybe került az Arsenal ellen február 25-én aratott londoni 3-1-es diadal óta, s a BL nyolcaddöntőjéből is csak idegenben szerzett góljainak köszönhetően jutott tovább, az Ágyúsok ugyanis a visszavágón 2-0-ra nyertek a II. Lajos Stadionban. A Juventusból sérülés miatt a védő Martin Caceres és a középpályás Paul Pogba hiányzik majd, míg a Monacóból hasonló okból a védekező középpályás Jeremy Toulalan kénytelen kihagyni a negyeddöntő visszavágóját.

A másik szerdai párharcban madridi városi rangadót rendeznek, a címvédő Real az Atléticót fogadja a Vicente Calderón Stadionban játszott múlt heti 0-0 után. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője eltiltás miatt nem számíthat Marcelóra, a brazil védőn kívül pedig a sérült Luka Modric, valamint várhatóan Gareth Bale sem állhat az olasz szakember rendelkezésére. A két csapat ebben a szezonban már hétszer találkozott egymással – az Atlético egyszer sem kapott ki -, ám kétségkívül ez a találkozó lesz mindkettejük számára a legfontosabb. Az idény elején a Spanyol Szuperkupában a Santiago Bernabeu Stadionban 1-1-es döntetlen született, majd a visszavágó 1-0-s Atlético-sikerrel ért véget. A Király Kupában otthon 2-0-ra nyert az Atlético, idegenben pedig 2-2-es döntetlent ért el. A bajnokságban az 1950/51-es idényt követően tudta az Atlético oda-vissza legyőzni legnagyobb riválisát, ráadásul a Vicente Calderón Stadionban aratott 4-0-s siker 1987 óta a legnagyobb arányú volt.

Összesen eddig 202 alkalommal találkozott egymással a két csapat, 103 Real-győzelem és 49 döntetlen mellett 50-szer örülhettek az Atlético hívei. A Real Madrid története során eddig 22 olyan párharcot vívott a nemzetközi kupaporondon, amelynek első, idegenbeli felvonása döntetlennel zárult, s ezek közül csak egyet veszített el: a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1990/91-es idényében a Szpartak Moszkvának sikerült végrehajtania a bravúrt, az orosz együttes ráadásul éppen egy gól nélküli döntetlen után tudta kiharcolni a továbbjutást a Madridban aratott 3-1-es győzelmével.

Az Atlético a harmadik olyan visszavágójára készül az európai kupaporondon, amelynek első mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán: e tekintetben százszázalékos mérleggel büszkélkedhet az együttes, ugyanis tavaly az elődöntőben a Chelsea (1-3), az Európa Liga 2009/10-es idényének nyolcaddöntőjében a Sporting Lisboa (2-2), valamint a BEK 1973/74-es szezonjának első fordulójában a Galatasaray (0-1) otthonában is kiharcolta a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

szerda:
Real Madrid (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45 (0-0)

AS Monaco (francia)-Juventus (olasz) 20.45 (0-1)

Olvasói sztorik