Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti: Enyém a világ legjobb csapata

Diego Simeone felhívta a figyelmet, hogy nem a Real Madrid sérültjeivel, hanem saját magukkal kell foglalkozniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Már két csapat, a Bayern München és a Barcelona is kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A szerdai játéknapon újabb két együttes kerül egyre közelebb a végső győzelemhez. A Juventus a Monaco otthonában igyekszik megtartani, illetve növelni az előnyét, míg a Real Madrid hazai környezetben játszik a városi rivális Atlético Madrid ellen.

Jackson Martinez, az FC Porto csatára szerint túl sok hibát vétettek a Bayern München otthonában 6-1-re elvesztett visszavágó első félidejében.

– A második félidőben nagyobb fordulatszámon futballoztunk, és nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet, de ez már nem segített rajtunk. Néhány helyzetet teremtettünk, és gólt is szereztünk. Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de egyszerűen túl sok hibát vétettünk az első félidőben. A fordulás után azonban megmutattuk, hogy hibák nélkül harcban álltunk volna a továbbjutásért. Marad a bajnokság, mindent elkövetünk azért, hogy azt megnyerjük – mondta Jackson Martinez.

Josep Guardiola vezetőedző kifejtette, hogy harc és küzdelem nélkül nem lehet sikereket elérni.

– Ilyen találkozó után már sokkal könnyebb szeretni a játékosaimat. Másként játszottunk, mint az első mérkőzésen idegenben. Harc és küzdés nélkül nem lehet sikereket elérni! Nagyon köszönöm játékosaimnak, hogy ma ennyire boldoggá tettek – mondta Guardiola.

A mai meccs előtt Diego Simeone felhívta a figyelmet, hogy nem a Real Madrid sérültjeivel, hanem saját magukkal kell foglalkozni.

– Nincs nyomás rajtunk, de felelősek vagyunk azért, hogy egy jó, versenyképes csapat lépjen pályára. Izgalmas mérkőzés lesz. Élvezzük, hogy a legjobb labdarúgók ellen szerepelhetünk, ezért szeretnénk továbbjutni. Nem gondolom, hogy nekünk azzal kéne foglalkoznunk, hogy ki sérült a Real Madridnál, nekünk a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Az első mérkőzésen számítottam arra az intenzitásra, amit képviseltek, hiszen a világ egyik legjobb csapatáról beszélünk – mondta Simeone.

A Real vezetőedzője, Carlo Ancelotti nem fél attól, hogy ne tudná pótolni a hiányzókat.

– Több meghatározó játékosunk is hiányzik, de ennek ellenére nagyon motivált az egész csapat. Isco fog játszani Modric helyén, Benzema helyett pedig Jesé vagy Chicharito kezd majd. Enyém a világ legjobb csapata, ezért nem lesz gond pótolni a sérülteket. Az Atlético Madridnak nagyon erős védelme van, de bízunk benne, hogy fel tudjuk törni. Ez a mérkőzés mindenkinek fontos lesz, a klubnak, a játékosoknak, és a szurkolóknak is. Griezman nagyon veszélyes játékos, rá oda kell figyelni – mondta Ancelotti.

Real Madrid (spanyol) – Atlético Madrid (spanyol)

A két csapat első mérkőzése gól nélküli eredménnyel zárult, ami az első félidőt tekintve az Atléticóra nézve volt hízelgő, de a második játékrészben a matracosok is megszerezhették volna a vezetést. Összességében talán a királyi gárda van előnyben ezzel a döntetlennel, de akár hátrány is lehet, hogy Carlo Ancelotti legénysége nem szerzett gólt idegenben. A Realnak nem túl szerencsésen alakult az elmúlt egy hete, hiszen sorra dőltek ki a játékosok. Először Modric vált harcképtelenné, majd Bale eredményei sem voltak kielégítőek, és a finisben Benzema térdszalagjai nyúltak meg. Az olasz vezetőedző tehát törheti a fejét, hogy kikkel helyettesítse a három sérültet. Különösen a francia támadó kiesése nagy érvágás, hiszen a királyiak támadószekciója elég vékonynak mondható. Benzema mellett csak Javier Hernandez és Jesé bevethető. A matracosoknál ilyen probléma nincsen, tehát az összeállításnál Diego Simeonénak könnyebb dolga lesz. Mindkét együttes győzelemmel hangolt a szerdai Bajnokok Ligája-találkozóra. A Real Madrid a Málagát győzte le 3-1-re, míg a matracosok a Deportivo otthonából hozták el a három pontot (1-2).

AS Monaco (francia) – Juventus (olasz)

Az olaszok hazai pályán 1-0-s előnyt csikartak ki, ami lássuk be, azért nem túl meggyőző, tehát a párharc továbbra is nyitott. A franciák szervezetten játszottak, a Juventusban pedig kevés volt az átütőerő. Ezt azzal is lehet bizonyítani, hogy – Vidal révén – csak büntetőből tudtak betalálni. A Serie A-ban Massimiliano Allegri legénysége magabiztosan győzte le a jó formában lévő Laziót (2-0). A Monaco már nem lehet ilyen büszke a hétvégi teljesítményére, hiszen hazai pályán mindössze 1-1-re futotta erejéből a Rennes ellen. Az a teljesítmény szerdán biztosan nagyon kevés lenne. A franciáknak mindenképpen támadniuk és kezdeményezniük kell, mert jelenleg a Juventus áll továbbjutásra.

Olvasói sztorik