Nemzetközi foci bajnokok ligája

Odahaza már hengerelt a Bayern

A Barcelona és a Bayern München várhatja az elődöntő sorsolását. A németek hat gólt lőttek a Portónak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény:

Bayern München – FC Porto 6-1. Összesítésben 7-4 a németek javára.
Barcelona – PSG 2-0. Összesítésben 5-1 a spanyolok javára.

Féltucat gólnál jár a Bayern

Az előző szabálytalanság után Xabi Alonso végezte el a pontrúgást 21 méterről, remekbe szabott lövése pedig a jobb alsóba kötött ki. Bayern – Porto 6-1.

Emberhátrányban a Porto – 88. perc

Marcano vágta fel Thiagót, a második sárga lap kiosztása után pedig mehetett zuhanyozni.

Az utolsó tíz percben járunk

Az elődöntő küszöbén a Barcelona és a Bayern München.

L. Suárez ma nem lő gólt

Az uruguayi támadó helyett Pedro érkezett a 75. percben.

73. perc – szépít a Porto

Jackson Martinez egy jobb oldali beadás után a leshatárról fejelt közelről kapuba. Bayern – Porto 5-1.

Upsz!

Guardiola nadrágja elszakadt, kínos.

Xabi Alonso lőhetett szabadrúgást – 58. perc

… ám a spanyol fél métert tévesztett. Kirúgással jöhetett a Porto.

57. perc – újabb csere a katalánoknál

Busquetsz le, Sergi Robergo be.

Eltelt 10 perc a második felvonásól

… gól egyelőre egyik pályán sincs, de helyzet sem nagyon.

Elkezdődött a 2. félidő

Cserélt a szünetben a Barca: Iniesta helyett Xavi érkezett. A Portónál Quaresma nem jött ki a folytatásra, Rúben Neves a pályán.

Kiütés! Öt gól a németek előnye

Müller küzdött meg a labdáért az alapvonalon, majd remekül adott középre. A labdára lecsapott Lewandowski, aki a védők lába között lőtte ki a jobb alsót. Bayern – Porto 5-0.

Müller is kétgólos – 36. perc

Thomas Müller messziről, jó 23 méterről szánta el magát lövésre, a labda megpattant Martins Indi lábán, Fabiano így nem védhetett. Bayern – Porto 4-0

Neymar duplázik, két gól a Barca előnye

A 35. percben Dani Alves cselezgetett a jobb szélen, majd középre adott, ahol érkezett Neymar és a tizenegyes pontról vette be Sirigu kapuját.

27. perc – már három a Bayern előnye

Lahm adott be a jobb-szélről, Müller egyből passzolt Lewandoswkihoz, a lengyel pedig a bajorok harmadik fejes gólját jegyezte. Romokban a Porto.

22. perc – Boateng is betalált

Hamar ledolgozta hátrányát a bajor együttes, a 22. percben egy szöglet után Badstuber fejelt a középen előretörő Boatenghez, aki szintén fejjel továbbította a játékszert a hálóba. Bayern – Porto 2-0, összesítésben továbbjutásra áll a német együttes.

Előnyben a Bayern is!

Bernat adott be a bal szélről, középen remekül érkezett Thiago Alcantara, aki két védő között remekül fejelt kapura. Fabiano tehetetlen volt. Bayern – Porto 1-0.

14. perc – vezet a Barcelona

Neymar a gólszerző, Iniesta adta a gólpasszt.

Bayern kapufa a 10. percben

Müller iramodott meg a bal szélen, a játékos kapura tüzelt, a Porto hálóőre csak öklözni tudott, a kipattanóra így lecsapott Lewandowski. A lengyel viszont csak kapufát talált.

Soha ne add fel!

– kérik a bajor szurkolók

Az első percek

Érthetően támadó szellemben kezdte meg a találkozót a hátrányban lévő Bayern, a németek egyelőre dominálnak, helyzet azonban nincs. A másik pályán D. Luiz már a 4. percben besárgult.

20:45 Elkezdődtek a mérkőzések

A bajorok szokásos piros-kék felszerelésükben lépnek pályára, a Porto sötétkékben szerepel. A másik pályán gránátvörös-kékben a Barcelona, fehérben a PSG.

Az első mérkőzésen:

Porto – Bayern 3-1

PSG – Barcelona 1-3

Így kezdenek a csapatok:

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Suárez, Messi, Neymar.

PSG: Sirigu; Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell; Verratti, Cabaye, Matuidi; Cavani, Ibrahimović, Pastore.

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Alonso, Lahm, Thiago; Götze, Müller; Lewandowski.

Porto: Fabiano – Reyes, Maicon, Marcano, Martins Indi – Casemiro, Herrera, Torres – Quaresma, Jackson Martinez, Brahimi

A Porto-szurkolók már Münchenben tartózkodnak

Kitekintő: Kroos Real-továbbjutást vár

Szerdán lép pályára a Real Madrid, hazai környezetben 0-0-s első felvonás után fogadják a városi rivális Atl. Madridot. Toni Kroos bízik a szurkolók támogatásában, és hisz abban: hazai pályán kiharcolhatják a továbbjutást.

Ebben a felszerelésben játszik este a Porto

A bajor szurkolók bíznak a csapatukban

Délután rövid barcelonai túrát tettek a párizsiak

Blanc: a PSG még csak építkezik

A szakember szerint a Barcelonánál már tökéletes csapat épült, eközben a PSG-nél folyamatban, most építenének hasonlót.

Sérültek, eltiltottak:

Bayern München: Alaba, Benatia, Martínez, Robben, Starke. Kérdéses: Ribéry, Schweinsteiger

Porto: Alex Sandro, Danilo, Tello

Barcelona: Vermaelen

PSG: Silva, Motta, Aurier

Neymar és Dani Alves megérkezett az edzőközpontba

Minden fűszálra figyelnek a Nou Campban

A katalán klub beszámolója szerint tökéletes körülmények várják este a játékosokat.

Schweinsteiger: a szezon legnagyobb kihívása előtt állunk

A világbajnok középpályás szerint nagyon nehéz meccs előtt állnak, a szezon legkomolyabb kihívása vár rájuk a Porto elleni visszavágón. Előny viszont a hazai pálya.

Visszaszámlálás:

Az este főszereplői:

Előzmények:

Blanc: nincs veszítenivalónk

– Pontosan tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Barcelona ellen, különösen a sok kapott gól miatt. Nincs semmi veszítenivalónk, megpróbálunk jobban játszani, mint ahogy az első mérkőzésen tettük. Ibrahimovic és Maxwell is játszani fog, hiszen ismerik a várost és a kultúrát, ez előny lehet számunkra – mondta Laurent Blanc.

Guardiola: mindent megteszünk a Porto ellen

– Az elmúlt néhány hónap a legnagyobb kihívást jelentette az vezetőedzői karrierem során. Sokat tanultam a szenvedélyről. Megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a Porto ellen kedden. Már csak néhány lépés van hátra, hogy a Bundesligában megvédjük a bajnoki címünket, de a Bajnokok Ligájában is szeretnénk továbbjutni. Nem volt meglepetés a Porto remek teljesítménye, de a játékosaim számomra hősök. Kilencven perc alatt bármi lehetséges. Schweinsteiger már a csapattal edzett, de Ribéry nem hiszem, hogy játszhat – mondta Guardiola.

Bayern München (német) – FC Porto (portugál)

A portugálok 3-1-es előnyt szereztek a Sárkány Stadionban, ami megnyugtatónak tűnhet, de ez csak akkor lenne így, ha nem a Bayern München lenne az ellenfél. A bajorok vélhetően gőzerővel támadnak majd annak érdekében, hogy ledolgozzák a hátrányukat, viszont a Porto számára öngyilkos taktika lenne, ha beállna védekezni. Érdekes lehet, hogy vajon Julen Lopetegui vezetőedző milyen stratégiát választ majd, mert az meghatározhatja a továbbjutást. A németeket látszólag kicsit megviselték az események, hiszen olyan hírek láttak napvilágot, hogy Pep Guardiola az orvosi stábot okolta a sikertelenségért. Nos, a Bayern csapatorvosa negyven év után le is mondott. A spanyol tréner ezt követően cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint az orvosokra fogta volna a vereséget, sőt magára is vállalta a portói kudarcot. Hazájuk bajnokságában mindkét együttes győzelemmel hangolt a keddi Bajnokok Ligája-találkozóra. A Bayern tartalékos összeállításban is simán, 2-0-ra legyőzte a Hoffenheim gárdáját, míg a Porto kiszenvedte a győzelmet az Academica ellen, viszont pozitívum, hogy nem kapott gólt (1-0). Visszatérve a németekhez: még egyik sérült játékos sem volt ott a hétvégi keretben, persze, az is lehet, hogy Guardiola nem akart kockáztatni, sőt még az egészséges alapembereket is pihentette.

FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia)

Talán a negyeddöntő leglefutottabb visszavágóját rendezik kedden, hiszen a katalánok 3-1-re nyertek Párizsban. Laurent Blanc legénysége valószínűleg már az első perctől támadni fog, ami nem egyszerű a Nou Campban, sőt még arra is figyelniük kell a franciáknak, hogy eközben ne kapjanak gólt. A gránátvörös-kékek pedig minél előbb szeretnének betalálni, mert ha szereznek egy gólt, azzal abszolút megnyugtató előnybe kerülhetnek. Bármennyire is tiszteljük a PSG-t, talán ki lehet jelenteni, hogy ezt már csak Messiék ronthatják el. Az utolsó reménysugaruk a párizsiaknak, hogy Zlatan Ibrahimovic eltiltása letelt, és ha a svéd jó napot fog ki, akkor bizony megizzaszthatják Luis Enrique csapatát. Mindkét együttes győzött hazája bajnokságában a hétvégén. A Barcelona hazai pályán a Valenciát verte 2-0-ra, míg a PSG a Nice vendégeként nyert 3-1-re. Így jó formában várhatják a keddi, barcelonai visszavágót.

Felvezető:

A Paris Saint-Germain leginkább a csodában bízhat az FC Barcelona vendégeként kedden a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, míg a másik párharcban a Bayern Münchennek otthon kell ledolgoznia kétgólos hátrányát az FC Portóval szemben.

A PSG a múlt szerdai első összecsapáson hazai környezetben szenvedett 3-1-es vereséget katalán riválisától, s ez nem sok jóval kecsegtet a francia együttes szempontjából, a Barca ugyanis az európai kupákban 36 alkalomból 34-szer továbbjutott, ha az első, idegenbeli találkozón győzött.

A párizsi csapatban ezúttal már ott lehet a pályán az első meccset eltiltás miatt kihagyó Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti is, ugyanakkor a középpályás Thiago Motta, valamint a védő Thiago Silva és David Luiz játéka egyelőre kérdéses. A Barcelonánál a brazil Dani Alves térhet vissza eltiltása után, s a katalánok abban is bíznak, hogy az első mérkőzésen megsérült Andres Iniesta szintén bevethető.

A PSG védelmének ismét minden tudására szüksége lesz, hogy megállítsa a Barca támadótrióját, Lionel Messit, Neymart, s a múlt szerdai győzelem alkalmával két góllal jeleskedő Luis Suarezt. A francia csapat számára valamelyest reményt jelenthet, hogy a közelmúltban sok kritika érte a Barcelona védelmét, amely több mérkőzésen is sebezhetőnek bizonyult.

A másik keddi találkozón a Porto a müncheni Allianz Arénában próbálja majd kiharcolni a továbbjutást azután, hogy egy héttel korábban 3-1-re verte otthon a sérüléshullámmal sújtott Bayernt.

Josep Guardiola, a bajorok vezetőedzője változatlanul nehéz helyzetben van a csapat összeállítását illetően, Arjen Robben, David Alaba, Medhi Benatia és Javi Martínez ugyanis nem játszhat, s nagy valószínűséggel Franck Ribéry sem. A középpályás Bastian Schweinsteiger és a csapatkapitány Philipp Lahm ugyanakkor ott lehet a kezdő tizenegyben, Guardiola azonban azt mondta, senki nem tudja, mennyire nehéz a müncheniek helyzete.

“Soha életemben nem fogom elfelejteni ezeket a hónapokat, s büszke vagyok az együttesre” – nyilatkozta a katalán edző. “Kedd este a legfontosabb BL-meccs vár ránk, amit természetesen nagyon nehéz lesz megnyerni, de akkor is ez a célunk.”

A Bayernt az is sújtja, hogy Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt csapatorvos csaknem 40 év után a múlt héten távozott Münchenből, döntését pedig azzal indokolta, hogy a portói vereségért “ismeretlen okból az orvosi stábot tették felelőssé”.

A Porto remek formában várja a visszavágót, ebben az idényben még nem kapott ki a BL-ben, s most 2004 után először lehet ismét elődöntős. A portugál együttes 11 évvel ezelőtt nemcsak a legjobb négyig, hanem egészen a győzelemig menetelt.

Olvasói sztorik