Nemzetközi foci

A bajnoki címért harcolnak Bangladesben

Csorba Szabolcs már négy találatnál jár az ázsiai országban, és el is várják, hogy minden bajnokin gólt rúgjon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek formában kezdte a szezont a bangladesi bajnokságban szereplő Abahani Limited két légiósa, Csorba Szabolcs és Demjén Gábor. A magyar duó a pontvadászat első két fordulójában is eredményes volt, valamint csütörtökön az Abahani Chittagong elleni, 2-0-ra megnyert összecsapáson is betaláltak. A korábban Nyíregyházán, Debrecenben és Balmazújvárosban is szereplő Csorba így már négy gólnál jár az ázsiai országban, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, céljuk a bajnoki aranyérem megszerzése.

– Attól függetlenül, hogy mindketten betaláltunk az első két mérkőzésen is, nem kezdődött jól a bajnokság, mert az első meccsen csak döntetlent játszottunk. Idejét sem tudja a klub, mikor fordult elő az, hogy ikszelt az első fordulóban. A találkozó után mindenki feszült volt. A második fordulóban már azt kapták a nézők, amit vártak, a négy-nullás végeredménnyel mindenki elégedett volt. Csütörtökön is volt egy bajnokink, a kettő-nullra megnyert mérkőzésen ismét betaláltam, úgyhogy a három meccsen szerzett négy góllal úgy érzem, hogy elégedett lehetek – kezdte értékelését Csorba Szabolcs.

– Milyen céllal vágtak neki a bajnokságnak?
– Nem titok, hogy Demjén Gáborral azért érkeztünk a klubhoz, mert már két éve nem nyert semmit és idén el szeretné hódítani a bajnoki címet. Ezért is kell mindig a maximumot nyújtanunk, és el is várják, hogy a meccsek nagy részén gólt rúgjak.

– Hogyan fogadták önöket a társak és milyen erősségű ellenfelekkel találkoznak a mérkőzéseken?
– A csapattársak könnyen befogadtak, bár így könnyű beilleszkedni, hogy rugdosom a gólokat. A bajnokságban öt-hat csapat igen erős, úgyhogy nehéz lesz elérnünk a kitűzött célt. Az ellenfeleknél is azt veszem észre, hogy az idegenlégiósok kilógnak, ügyesebbek és gyorsabbak, mint a hazai játékosok.

– Nagy segítség, hogy Kottán György személyében magyar edző kezei alatt dolgozhatnak?
– Természetesen könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen egy nyelvet beszélünk az edzővel. Jó vele a kapcsolatunk és mindenben segít nekünk.

– Januárban hárman utaztak ki Bangladesbe, de Illés Gyula a rossz körülmények miatt hátat fordított az ázsiai országnak. Megoldódtak már a kezdeti lakhatási és egyéb problémák?
– Valóban voltak kezdeti nehézségek, de már hónapok óta minden rendben zajlik. Bármi problémánk adódik, a klub azonnal segít. A fizetés miatt egy percig sem kell izgulnunk, ha baj lenne, akkor már rég hazamentem volna. A bajnokság kezdete óta jól érzem magam, gólokat szerzek, úgyhogy szerencsére minden rendben van.

– Megszokta már az ottani életet? Hosszabb távon is maradna Bangladesben?
– Hosszabb távon nehezen tudom elképzelni magam ebben az országban. Szeretnék majd továbblépni, erősebb, jobb bajnokságban szerepelni, úgyhogy próbálok úgy teljesíteni, hogy ez sikerüljön. Ezért jöttem ki, illetve hajtott a kalandvágy és egy idegen kultúra megismerése is.

Olvasói sztorik