NB II

Hátat fordított Bangladesnek

Illés Gyula nem kért a rossz körülményekből, inkább hazatért, és az NB II-es Siófokban folytatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Karácsony előtt több cikkben is beszámoltunk róla, hogy három magyar játékos – Illés Gyula, Demjén Gábor és Csorba Szabolcs – szerencsét próbál Ázsiában, és Kottán György edző csapata, a bangladesi élvonalban szereplő Abahani Limited színeiben futballozik tavasszal. Január elején el is repültek, de izgalmas, egzotikus kaland helyett kellemetlenségekkel szembesültek.

Egyikük, a trió legrutinosabb tagja, Illés Gyula négy hét után megelégelte a rossz körülményeket, ezért hazatért. A 32 éves középpályásnak szerencséje volt, nem kell csapat nélkül töltenie a következő hónapokat: a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az NB II-es FGSZ Siófok szerződést kínált neki, amit pénteken alá is írnak.

– Mi történt, miért tért haza?
– A körülményeket és az anyagiakat tekintve sem azzal szembesültem, amit itthon felvázoltak. Abból szinte semmi nem valósult meg. Nem éreztem jól magam, mást kaptam, mint amit vártam, ezért múlt csütörtökön hazajöttem. A másik két srácnak sincs szerződése a mai napig, eléggé kaotikus állapotok vannak odakint – mesélte Illés Gyula.

– Milyen körülmények között laktak?
– Volt egy lepusztult lakás, amire azt mondták, hogy egy hét múlva kapunk egy normálisat, de a fiúk a mai napig ott vannak.

– Idehaza hol játszik majd tavasszal?
– Szerencsére sikerült csapatot találnom, Siófokon folytatom. Ezen a héten már itt edzettem és tárgyaltam, szerdán a felkészülési meccsen is játszottam egy félidőt. Abból a szempontból jól jöttem ki a dologból, hogy találtam csapatot itthon. Nem volt egyszerű, mert február elején mindenhol megvoltak már a keretek. Remélem, a siófoki időszak jól sikerül és pozitív lesz. A cél a bennmaradás, és tesznek is érte, ami az igazolásokat illeti.

Ketten kint maradnak

A Rangadó.hu értesülése szerint Csorba Szabolcs és Demjén Gábor átigazolási papírjait már annak ellenére elküldték a bangladesiek a FIFA-nak, hogy továbbra sincs aláírt szerződésük, így ők ketten hiába térnének haza, tavasszal egyik magyar klubban sem játszhatnának, vagyis kint maradnak, és várják sorsuk – és a körülmények – jobbra fordulását…

Olvasói sztorik