Nemzetközi foci

Ezúttal nem a szakmai oldalt nézte

Illés Gyulának magyar edzője és két magyar csapattársa is lesz a bangladesi ezüstérmesnél.

Kapcsolódó cikkek

A másik két név

A Rangadó.hu érdeklődésére Kottán György elmondta, hogy a másik két játékos Demjén Gábor és Csorba Szabolcs, aki vele tart az ázsiai országba. Kettejük közül a Sopron, a Debrecen, a Videoton, az Újpest, a Nyíregyháza, a Pécs és a Balmazújváros korábbi középpályása, Demjén számít ismertebb játékosnak, Csorba a Debrecen, a Nyíregyháza, a Paks és a Balmazújváros együttesében szerepelt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Beszámoltunk róla, hogy két és fél év után távozik az NB II-es Gyirmót csapatától a 32 éves Illés Gyula, akit saját kérésére engednek el, mert a bangladesi Abahani Limited együtteséhez szerződik. Új klubja az előző szezonban ezüstérmes volt, de a Debrecen és a Zalaegerszeg korábbi balszélsője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, természetesen komolyabb indokok is közrejátszottak abban, hogy az ázsiai országba igazol, hiszen magyar edzője és magyar csapattársai is lesznek.

– Minek köszönhető, hogy létrejött ez az egzotikus kaland?
– Másfél hetes a sztori, és tulajdonképpen gyorsan leperegtek az események. Minden azon múlt, hogy elengednek-e Gyirmótról, hiszen nyárig volt szerződésem. Teljesen korrektek voltak, és azt mondták, megértik, hogy nem minden nap adódik ilyen lehetőség. Egyébként menedzseri munka eredménye, illetve a korábbi szövetségi kapitány, Kottán György személyében magyar edzőm lesz odakint. Egyszer már találkoztunk, és tetszett, amit mesélt. Most a vízum, az oltások és a papírmunka intézése van hátra.

– Konkrétan mit mesélt a leendő edzője?
– Azt mondta, ne számítsak nagy dolgokra, nem lesz nagy előrelépés szakmailag, de én most a másik oldalt, az anyagi részét néztem. További két magyar játékos is jön, egyedül nem biztos, hogy vállaltam volna. Nem lesz fenékig tejfel minden, hiszen elég szegény országról van szó, ezt tudja mindenki, de az a környék, ahol leszünk, viszonylag tűrhető. Január első napjaiban repülünk, rögtön kezdődik a felkészülés, a bajnokság pedig februárban indul – mondta Illés Gyula.

Olvasói sztorik