Nemzetközi foci

Elvesztett egy játékost a magyar válogatott

Azt mondja, az ő szíve nigériai; megtiszteltetésnek tartja, hogy az afrikai országot képviselheti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A holland élvonalbeli Heerenveen védője, Otigba Kenneth úgy döntött, hogy a magyar helyett a nigériai válogatottban szeretne futballozni.

– Gondolkodtam a dolgon, de az én szívem nigériai, és a zöld mezt szeretném viselni. Ez megtiszteltetés lesz számomra – idézia 22 éves hátvédet Calvin Emeka Onwuka sportújságíró.

A hírt az MLSZ honlapján Dárdai Pál szövetségi kapitány is megerősítette.

– Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához – mondta Dárdai.

A nigériai származású Otigba gyerekkorában Gyulán kezdte elsajátítani a labdarúgás alapjait, majd Békéscsabán folytatta. Az angol Liverpool FC és a holland SC Heerenveen is felfigyelt rá 2008-ban. Júliusban próbajátékon vett részt az angol együttesnél, majd Rafa Benítez három éves szerződést kínált neki, de végül augusztusban a Heerenveen ajánlatát fogadta el.

A korosztályos csapatokban szerepelt, majd felkerült a tartalékok közzé. 2011 júniusában több angol klub és a Debrecen is érdeklődött iránta, de augusztusban a felnőtt keret tagja lett a hollandoknál. Marco van Basten vezetőedző végül 2012. december 16-án adott neki először lehetőséget a bajnokságban. Szűk egy évvel később meghosszabbították a szerződését, amely így 2016-ig érvényes, és újabb két évvel meghosszabbítható.

Az U14-es korosztálytól kezdve minden utánpótlás-válogatottban szerepelt, magyar színekben. Az U17-ben csapatkapitány is volt. A nigériai és a magyar szövetség is figyelemmel követte Otigba játékát, de ő végül az afrikaiakat választotta… Kérdés, hogy a nigériaiak választják-e őt?!

Olvasói sztorik