Hírek

Elveszítjük a fiatal védőt?

A magyar U21-válogatott védője, Otigba Kenneth édesapja azt szeretné, ha fia Nigéria színeiben játszana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Interjút készített a holland SC Heerenveen és a magyar U21-válogatott fiatal védőjével, Otigba Kenneth-tel a tekintélyes Voetbal International szaklap. A cikk emlékeztet rá, hogy meglepő választás volt a részéről a Heerenveen, ugyanis a Liverpool is marasztalta.

– Az anyukám a Liverpoolt akarta, de az ügynököm sokkal reálisabb volt. Azt mondta, a holland képzés sokkal jobb, mint az angol – mondta Otigba, akinek ettől függetlenül továbbra is az a vágya, hogy a Premier League-ben szerepeljen, de egyelőre a Heerenveen sikereiért küzd, hiszen nemrég három évre szóló szerződést írt alá.

A szerző hangsúlyozza, hogy a csapat mostanság meglehetősen sok gólt kap a bajnokságban. Otigba szerinte ez nem a védelem hibája, inkább a klub filozófiájából ered, amely szerint a legfontosabb dolog a támadás, és az a lényeg, hogy több gólt szerezzenek, mint az ellenfél. A magyar fiatal hozzátette, ő beérné az 1-0-s sikerekkel is.

Otigba Kenneth kettős állampolgár, tehát játszhatna Nigériában is, és nem tagadja, hogy nehéz a választás. Azt nyilatkozta, hogy az afrikai országban figyelemmel kísérik a szereplését, és ha folyamatosan jól játszik a Heerenveen együttesében, akkor biztosan hívni fogják a válogatottba.

– Apám azt akarja, hogy menjek a nigériai csapatba. Édesanyám egy kicsit egyszerűbb eset, gondolom, ő arra szavazna, hogy Magyarországot válasszam. Az egyiküknek valószínűleg csalódást fogok okozni. Szerencsére azért még van időm ezen gondolkodni – mondta Otigba.

Olvasói sztorik