Hírek

Bemutatkozott a nigériai magyar

Marco van Basten beállította a holland Heerenveen felnőtt csapatába Otigba Kenneth-et.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár még csak húszéves, kalandos életutat tudhat magáénak Otigba Kenneth. A színes bőrű fiatalember Nigériában született, ám mindössze négyéves volt, amikor a szülei Magyarországra költöztek. A kisfiú Gyulán kezdett el focizni, majd Békéscsabára került, ott keltette fel az angol Liverpool és a holland Heerenveen érdeklődését – írja a Bors. Noha a beszámolók szerint Rafa Benítez edzőnek kifejezetten tetszett a játéka, Otigba 16 évesen Hollandiába költözött.

– Az első év nagyon nehéz volt – emlékezett vissza a fiatal futballista. – Hiányzott a családom, és alig beszéltem angolul, hollandul pedig egyáltalán nem. Óriási szerencse, hogy egy idő után kiköltözött hozzám az édesanyám, s bár manapság már nem élünk együtt, ő is itt van Hollandiában, és csaknem mindennap találkozunk.

Otigba 14 éves kora óta tagja a korosztályos magyar válogatottaknak, és az Utrecht elleni holland bajnoki meccsen életében először kapott lehetőséget a legjobbak, a felnőttek között.

Otigba már a második mérkőzését s lejátszotta a Heerenveen felnőtt együttesében: a 64. percben lépett pályára a Feyenoord elleni kupameccsen. A büntetőpárbajban neki is lőnie kellett a tízedik párban. Kísérletét a kapus hárította, a rotterdamiak pedig éltek az eséllyel és továbbléptek.

Olvasói sztorik