VIDEÓ: Szalai Ádám gólpasszt adott

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A cseh bajnokság 19. fordulójában Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice 2-0-ra nyert a Liberec otthonában. A magyar légiós a kispadról nézte végig a történteket. Tamás Krisztián klubja, a Slavia Praha plzeni meccsét elhalasztották.

A belga első osztály 29. körében Köteles László két gólt kapott, de mivel csapattársai hármat lőttek, a házigazda KRC Genk győzött a Waregem ellen.

A holland élvonal 26. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen 1-0-ra nyert Hágában. Otigba végigjátszotta a találkozót, és a 62. percben sárga lapot kapott, fiatal honfitársunkat nem nevezték a keretbe.

Az osztrák élvonal 24. fordulójában Gulácsi Péter csapata, a címvédő Red Bull Salzburg nagy meglepetésre 1-0-ra elvesztette hazai pályán az Altach elleni meccset, amelyet honfitársunk végigvédett.

Úgy tűnt, hogy a múlt hétvégi kényszerszünet után ma ismét bajnoki meccset játszhat a görög élvonalban Megyeri Balázs klubja, a címvédő Olimpiakosz, de a Pantrakikosz elleni zárt kapus mérkőzést ismét elhalasztották.

A svájci bajnokság 23. fordulójában a Grasshoppers hazai pályán 1-0-ra nyert a Luzern ellen. Vadócz Krisztián a 91. percben, időhúzó csereként állt be a házigazdákhoz.

Az osztrák Bundesliga 24. fordulójában Simon Attila klubja, a Wolfsberger AC 2-0-ra kikapott a Sturm Graz otthonában. A magyar csatár a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Az angol másodosztály (Championship) 36. fordulójában Tőzsér Dániel együttese, a Watford 2-2-t játszott a Wolverhampton Wanderers otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót. A harmadosztály (League One) 35. körében Bajner Bálint csapata, a Notts County 3-0-s vereséget szenvedett a Swindon vendégeként. A magyar csatár a kispadról nézte végig a meccset.

A német Bundesliga 24. fordulójában a Hamburg odahaza 0-0-t játszott a Borussia Dortmund ellen. A házigazdáknál Stieber Zoltán végig a pályán volt. A Hoffenheim 3-1-re kikapott a Schalke otthonában, Szalai Ádám a 62. percben, csereként állt be előző klubja otthonában, és a 73. percben gólpasszt adott.

A lengyel élvonal 23. fordulójában Guzmics Richárd csapata, a bő 25 percen keresztül emberelőnyben játszó Wisla Kraków hazai környezetben 1-0-ra kikapott a Zawisza Bydgoszcz ellen. A magyar védő végigjátszotta a találkozót.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjában Novothny Soma együttese, az FC Südtirol megszakítás nélküli négy veresége után hazai környezetben 1-1-et játszott a Real Vicenza ellen. A fiatal magyar csatár kezdő volt és végigjátszotta a meccset.

A német másodosztály 24. fordulójában Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth döntetlent (1-1) ért el a VfR Aalen otthonában. Honfitársunk kezdő volt és jobbhátvédként végigjátszotta a meccset.