Nemzetközi foci

A továbbjutás a tét az Európa Ligában

Dzsudzsák Balázs csapata nem lőtt, de nem is kapott gólt idegenben; Megyeri és Gulácsi klubjainak hátrányból kell fordítaniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Angol bajnokik

Az angol másodosztály (Championship) 33. fordulójában Tőzsér Dániel csapata, a hatodik helyezett Watford a kiesés ellen harcoló Rotherham Unitedet fogadja. A Király Gábort is soraiban tudó Fulham a Wolverhampton vendége lesz, míg a sérülése után lábadozó Bogdán Ádám klubja, a Bolton Wanderers a második helyezett Middlesbrough-hoz látogat – Bogdán lábáról másfél hete került le a rögzítő, valószínűleg még nem lesz keretben.

Szerda – Fagyos meccset pótolnak Vanczákék

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a liechtensteini Vaduz ellen lép pályára a svájci bajnokság 19. fordulójából pótolt találkozón. A két együttes a hónap elején mérte volna össze tudását, de akkor a fagy és a hó miatt használhatatlan volt a Vaduz pályája.

Csütörtök – Eldől Dzsudzsákék sorsa

Harmadik meccsét játssza az Egyesült Államok bajnokságára (MLS) készülő Sporting Kansas City a Desert Diamond Cup keretein belül. Németh Krisztián csapata a Real Salt Lake ellen folytatja a felkészülést.

A legjobb 16 közé jutásért harcolnak az Európa Liga csapatai, köztük a hazai pályán játszó magyar érdekeltségű együttesek is. Dzsudzsák Balázs klubja, az orosz Dinamo Moszkva a belga RSC Anderlecht elleni visszavágót 0-0-s állásról várja. Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz 2-0-ra kapott ki múlt csütörtökön az ukrán FK Dnipro vendégeként, így távol került a továbbjutás, és bár a Gulácsi Péterrel felálló Red Bull Salzburg is kettőt kapott a spanyol Villarreal CF vendégeként, az osztrák együttes egy gólt berámolt ellenfelének, így 2-1-es hátrányból küzdhet a továbbjutásért.

Olvasói sztorik