Nemzetközi foci

Sorsdöntő magyaros kupameccsek

Angliában, Törökországban és Cipruson is a továbbjutásért harcolnak a magyar érdekeltségű csapatok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Bravúr kapujában Király csapata

Az angol FA Kupa legjobb 32 csapata között a Király Gábort is foglalkoztató Fulham az élvonalbeli Sunderland otthonában 0-0-t ért el. A találkozót így a szabályok értelmében újrajátsszák, de ezúttal a magyar kapus másodosztályú csapata lesz a pályaválasztó.

A holland élvonalban Babos Gábor csapata, a NAC Breda a PSV Eindhovent fogadja a 21. fordulóban. A Breda az utolsó előtti a tabellán, míg a vendégek toronymagasan vezetik a bajnokságot.

Simon Attila csapata, az osztrák Wolfsberger AC a cseh Slovan Liberec ellen játszik edzőmeccset. Guzmics Richárd együttese is a tavaszi rajtra készül: a lengyel Wisla Kraków az osztrák Admira Wackerrel találkozott volna, de a meccs a Rangadó.hu helyi információja szerint elmarad.

Szerda – Ismét pályára lépnek Szalaiék

Nagyon peches szezonja van Bogdán Ádámnak. Csapata, a Bolton Wanderers bravúrjainak köszönhetően kiharcolta az újrajátszást az angol FA Kupában az élvonalbeli Liverpool ellen, ám a magyar kapus sérülés miatt biztosan kihagyja a találkozót. A tét a nyolcaddöntő; ezúttal a Bolton játszik odahaza.

A magyar válogatott Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia a szintén élvonalbeli Ayia Napa ellen játszik a Ciprusi Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Leandróék előnye megnyugtató: hazai pályán 4-0-ra nyert az Omonia a januári első meccsen.

A görög bajnokság 22. fordulójában Megyeri Balázs csapata, a címvédő Olimpiakosz az Atromitoszt fogadja. Pintér Ádám klubja, a Levadiakosz pedig a Kerkira vendége lesz.

A holland élvonal 21. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a hetedik helyezett Heerenveen a dobogós Feyenoorddal játszik odahaza.

Szalai Ádám együttese, a német élvonalbeli Hoffenheim a Werder Brement fogadja a bajnokság 19. fordulójában. Idegenben bizonyíthat Stieber Zoltán csapata: a kiesés ellen menekülő Hamburger SV a két ponttal többet gyűjtő Paderbornnál vendégeskedik.

Az előző fordulóban elszenvedett kiütéses (0-5) veresége ellenére továbbra is megvan az esélye a továbbjutásra a Mersin Idman Yurdunak a Török Kupában. A Futács Márkót is soraiban tudó együttes a Samsunspor vendége lesz a C-csoport utolsó, hatodik fordulójában.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid klubja, a lengyel Lech Poznan az orosz Amkar Perm ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Csütörtök – Két edzőmeccs

Guzmics Richárd klubja, a lengyel Wisla Kraków az orosz Kubany Krasznodar ellen folytatja a felkészülést. A Tamás Krisztiánt is soraiban tudó cseh Slavia Praha a szlovén NK Domzale ellen szerepel edzőmeccsen. A Slavia jelenleg Törökországban edzőtáborozik, ahol hétfőn két meccset is játszott: előbb 1-0-ra legyőzte a lengyel Cracoviát, majd 1-0-ra kikapott a macedón Vardar Szkopjétól – az olasz AC Milantól kölcsönbe érkező magyar védő egyik találkozón sem lépett még pályára.

Olvasói sztorik