Nemzetközi foci

Kádár bemutatkozott a Poznanban

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi cikkünkben a vasárnapi eseményekről számoltunk be.

Guzmics Richárd csapata, a lengyel Wisla Kraków 3-0-s vereséget szenvedett Törökországban, a kínai Guangzhou RF elleni edzőmeccsen. A magyar védő nem játszott.

A Barcelona U17-es csapata hazai pályán 4-1-es győzelmet aratott a Vila Olimpica ellen a korosztályos bajnokság huszadik fordulójában. A katalánok magyar fiatalja, Tajti Mátyás kezdőként 79 percet játszott, és ő lőtte csapata első gólját. Tajtinak ez volt a második találata a Barcelona színeiben bajnoki találkozón.

A Futács Márkót foglalkoztató Mersin a bajnoki címért küzdő Besiktas vendégeként 2-1-re kikapott a török élvonal 18. fordulójában. A magyar válogatott csatár csereként a 62. percben lépett pályára, de nem tudott segíteni csapatán, amely a nyolcadik helyen áll.

Az Omonia Nicosia hazai környezetben 4-2-re nyert a Doxa ellen a ciprusi bajnokság 18. fordulójában. A hazaiak magyar válogatott védője, Leandro de Almeida végig a pályán volt, csapata pedig feljött a harmadik helyre a tabellán.

A Lech Poznan az orosz Anzsi Mahacskala ellen játszott felkészülési mérkőzést Törökországban. A lengyelek mindhárom magyar játékosa pályára lépett: Lovrencsics Gergő kezdőként a kilencvenedik percben egyenlített, ő állította be a 2-2-es végeredményt. Holman Dávid a 63. percben állt be csereként, valamint a pénteken aláíró Kádár Tamás is bemutatkozott, a DVTK-t elhagyó védő a teljes második félidőt végigjátszotta.

Pintér Ádám kezdőként kapott lehetőséget a Levadiakoszban a Xanthi ellen, a görög élvonal 21. fordulójában. Az odahaza 2-1-re elveszített találkozón a magyar védőt edzője az 56. percben cserélte le.

Megyeri Balázs együttese, a címvédő Olimpiakosz a 11. perctől szimpla, majd a 76. perctől kettős emberelőnyben játszott a Veria otthonában, és végül 2-0-ra nyert. A magyar kapus végigvédte a meccset.

A Hoffenheim az Augsburg otthonában lépett pályára a Bundesliga 18. fordulójának vasárnapi rangadóján. A vendégek magyar válogatott támadója, Szalai Ádám a 61. percben, 2-1-es hazai vezetésnél állt be, de ő sem tudott már segíteni, ráadásul az Augsburg a hajrában szerzett még egy gólt, így 3-1 lett a vége. A meccs krónikájához tartozik még, hogy Szalai a becserélésének percében rögtön sárga lapot kapott.

Még szombaton történt, hogy Balázs Benjámin csapata, a Cipruson edzőtáborozó cseh FK Teplice 2-2-t játszott az orosz Ural Szverdlovszk ellen, de honfitársunk nem lépett pályára.

Olvasói sztorik