Nemzetközi foci

Tavaszi rajt a Bundesligában

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim az Augsburg elleni rangadóval kezdi a szezon második felét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Tőzsérék rangadója

Az angol másodosztály 28. fordulójában Tőzsér Dániel csapata, a Watford az éllovas Bournemouth vendége lesz. A két csapat között mindössze négy pont a különbség – Tőzsérék a még éppen rájátszást érő hatodik helyen állnak.

A holland élvonal 20. fordulójában a sereghajtó Dordrecht otthonában folytathatja menetelését Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen.

Felkészülési meccset játszik a Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset: a norvég együttes a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik.

Szombat – A német élvonal is elindul

Az angol másodosztály 28. fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham a Blackburn Rovers vendége lesz, míg a sérülése miatt Bogdán Ádámot hat hétig nélkülöző Bolton Wanderers a Wolverhamptont fogadja. A harmadosztályban Bajner Bálint klubja, a Notts County az Oldham otthonába látogat a 28. fordulóban.

A belga első osztály 24. fordulójában a Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genk a közvetlen rivális Charleroi vendégeként lép pályára.

Babos Gábor csapata, a holland NAC Breda az Excelsior vendége lesz a 20. fordulóban. Babosék pillanatnyilag kiesőhelyen állnak a bajnokságban.

A Kecskés Zsoltot is foglalkoztató Pieta Hotspurs a Naxxar Lions ellen készül a máltai bajnokság 21. fordulójában.

Kezdődik a tavasz a német Bundesligában is: Stieber Zoltán együttese, a 14. helyen telelő Hamburger SV az 1. FC Köln elleni bajnokival nyitja tétmeccseinek sorát a 18. fordulóban.

Az olasz harmadosztály A-csoportjában Novothny Soma együttese, az FC Südtirol az egy hellyel lemaradó, így kilencedik Monza otthonába látogat a 23. fordulóban.

Edzőmeccsekből sem lesz hiány: a német másodosztályú Greuther Fürth – Korcsmár Zsolt együttese – a VfL Bochummal találkozik. Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion a szintén svájci Chiasso ellen mérkőzik. A Guzmics Richárdot is foglalkoztató lengyel Wisla Kraków a moldovai Sheriff Tiraspollal meccsel, míg Gulácsi Péter klubja, az osztrák Red Bull Salzburg a katari Al Jaish ellen lép pályára.

Vasárnap – Szalaiék is rangadóval kezdenek

A magyar válogatott Leandro de Almeida együttese, a dobogóra hajtó Omonia Nicosia az utolsó előtti Doxát fogadja a ciprusi élvonal 18. fordulójában.

A görög első osztályban mindkét magyar érdekeltségű csapat vasárnap játszik: a címvédő, Megyeri Balázst is soraiban tudó Olimpiakosz a hétközi kiütéses kupasiker után a Veria otthonába látogat. A 28. fordulóban Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz a Xanthi ellen játszik odahaza.

A német élvonal 18. fordulójában Szalai Ádám klubja, a Hoffenheim az egy ponttal többet gyűjtő, így eggyel jobb pozícióban álló Augsburggal mérkőzik idegenben. Az Augsburg a hatodik, a Hoffenheim a hetedik helyen áll a tabellán.

A török első osztályban igencsak nehéz dolga lesz Futács Márkó csapatának: az elmúlt hat bajnokiján nyeretlen Mersin Idman Yurdu a második helyezett Besiktas vendége lesz.

Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków vasárnap is játszik egy edzőmeccset: a lengyel együttes a kínai Guangzsu R&F ellen lép pályára.

Olvasói sztorik