Nemzetközi foci

Kovácsik hétfő estig távozhat

Az sem elképzelhetetlen, hogy tartalékkapusként marad az olasz harmadosztályú Regginánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kovácsik Ádám 2009 nyarán, 18 évesen igazolt az olasz Regginához, ahol egy ideig kezdőjátékos volt, de a vezetőedző a közelmúltban tisztázta a kapusok közti hierarchiát, és ez alapján az újonnan érkezett, rutinos Emanuele Belardi élvez elsőbbséget.

A 37 éves hálóőr januárjában tért vissza, hogy a tapasztalatával, mentalitásával segítsen a csapatnak a menekülésben, hiszen a Lega Pro C-csoportjának legutolsó (20.) helyén áll (négy pontot levont tőle a szövetség). A StrettoWebmár január elején megírta, hogy 23 éves honfitársunk kikerülhet a kapuból, és ez végül meg is történt.

A magyar kapus tisztában volt vele, hogy vagy távozik, vagy a kispadra kényszerül, mégis három kitűnő meccset produkált, és a Martina Franca, a Casertana és a Paganese ellen csak egy gólt kapott összesen. Talán a Caserta ellen nyújtotta a szezon legjobb teljesítményét, most mégis kikerült a csapatból, és Belardi mögé szorult.

Természetesen a játékos nem lehet nagyon boldog ettől a helyzettől, hiszen még mindig nagyon fiatal. A Reggina kapuját a másod- és a harmadosztályban is őrizte, de kölcsönben megfordult a Foligno, a Pavia és a Carpi csapatában is. Most nem tervezik, hogy kölcsönadják: vagy szerződést bontanak vele, vagy tartalék marad, és majd a szezon végén kiderül, hogyan tovább…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik