Nemzetközi foci

Szalai: „Egyáltalán nem vagyok elégedett”

A német Hoffenheim magyar csatára úgy érzi, nagyon hasznos volt számára a téli szünet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hoffenheim tavaly nyáron hatmillió eurót fizetett a Schalkénak, ennyibe került Szalai Ádám megszerzése. Honfitársunk nagy reményekkel érkezett, de a Kicker cikke szerint eddig nem igazán felelt meg az elvárásoknak. Persze, a csatár nem adja fel, a téli szünetben is keményen edzett, és javulást vár saját magától a szezon második felében.

– Egyáltalán nem vagyok boldog – általában soha, de jelenleg a legkevésbé sem, mert határozottan több gólra számítottam magamtól. Sokkal termékenyebbnek kell lenne, ezt várom magamtól, és már hiányoznak a gólok – kezdte Szalai, aki az őszi 13 bajnoki meccsen csak négy gólt lőtt.

Komoly a rivalizálás, hiszen három középcsatárt is találunk a Hoffenheim keretében, de a magyar játékos nem akar ezzel takarózni.

– Eddig minden klubomban kiélezett volt a verseny, de ez nekem segíteni szokott. Vannak dolgok, amelyekben javulnom kell, de ezek tesznek ambiciózussá, hiszen mindig tanulni akarok. Egyébként nagyon jól érzem magam, az edzőm rengeteg tanácsot adott, megtanultam, hogyan kerüljek még gyakrabban gólhelyzetben. Fizikailag és taktikailag is javultam.

Szalai elmondta, hogy a védekezésből támadásba, illetve a támadásból védekezésbe való átmenet még nem az erőssége, ezért erről beszélgettek a legtöbbet az edzőjével a dél-afrikai edzőtáborban is. Ennek köszönhetően már ebben a fontos játékelemben is sokkal jobb teljesítményre képes. A Hoffenheim tavaszi kilátásaival kapcsolatban nagyon optimistán nyilatkozott.

– Nagyon jó állapotú, jó minőségű keretünk van, különösen a támadószekcióban, és nem csak a három csatár miatt.

A Bundesliga mérkőzés-sorozata a 18. fordulóval pénteken folytatódik, Szalai csapata a hetedik helyen álló, és vasárnap az FC Augsburg vendége lesz.

– Nagyon harcos, küzdelmes meccsre van kilátás, de készen állunk – szögezte le Szalai Ádám.

Olvasói sztorik