Nemzetközi foci

Szalai Ádám rehabilitálta magát

A Hoffenheim vezetőedzője és csapatkapitánya is megdicsérte a gólt és gólpasszt jegyző csatárt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német élvonalban szereplő Hoffenheim csapatának két játékosát is komoly kritikák érték az elmúlt hetekben, de az Eintracht Frankfurt elleni győztes meccsen mindketten remekül teljesítettek. Oliver Baumann kapus különösen a hektikus hajrában védett ragyogóan, az eltiltás után visszatérő Szalai Ádám pedig gólt és gólpasszt is jegyzett – írja akicker.de.

A Bayern München elleni súlyos vereség után gyűlölködő, gúnyolódó megjegyzéseket kapott a magyar válogatott csatár, mert közvetlen közelről nem tudott a hálóba találni, helyette Neuer kapus lábát lőtte telibe, majd a Dante elleni, kíméletlen szabálytalanság miatt piros lapot kapott. A közelmúltban csak csereként számított rá az edzője, és ez legutóbb sem változott.

Markus Gisdol vezetőedző arról beszélt, hogy Szalai Ádámot külön dicséretben részesítette az elszántságáért. Andreas Beck csapatkapitány hozzátette: honfitársunk marcangolta magát a Bayern-meccs után, de gyorsan átkapcsolt a munkára, és utána már nem foglalkozott a történtekkel. Remek hozzáállásának köszönhetően hamar visszatért a helyes útra.

– Csatárként tudnod kell, hogy működnek ezek a dolgok. Néha bejut a labda a kapuba, néha nem, még egy világklasszis csatár is járhat úgy, mint én, vagy bárki. Ez egyszerűen így megy – utalt a Bayern elleni meccsre Szalai, aki elismerte, hogy nehéz volt számára az elmúlt néhány hét, mert nem játszhatott kezdőként a meccseken, de elfogadta a helyzetet. Hozzátette: inkább mindig keményen dolgozik, és nem dühöng, mert az sehova sem vezet. Szerinte a Frankfurt ellen a jobb csapat nyert, de képesek még ennél is jobb játékra.

Olvasói sztorik