Nemzetközi foci

Novothny Soma győztes gólt lőtt

Szombati légiós-gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A belga élvonal 23. fordulójában Köteles László együttese, a KRC Genk 1-0-ra kikapott a Charleroi otthonában. Honfitársunk végigvédte a meccset.

A német másodosztályú RB Leipzig 1-1-et játszott az Aalen elleni edzőmeccsen. A lipcseieknél Kalmár Zsolt a 83. percben, csereként lépett pályára.

Az osztrák bajnoki címvédő Red Bull Salzburg 5-0-ra győzött a katai Al-Jaish elleni felkészülési találkozón, de Gulácsi Pétert ezúttal nem nevezték a meccskeretbe.

Guzmics Richárd együttese, a lengyel Wisla Kraków 1-1-et játszott a moldovai Sheriff Tiraspol elleni edzőmeccsen. A magyar védő nem lépett pályára.

Az olasz harmadosztály A-csoportjának 23. fordulójában az FC Südtirol 1-0-ra nyert a Monza otthonában. Az észak-itáliai együttes gólját Novothny Soma szerezte, aki kezdő volt, és végigjátszott a találkozót, csak a 92. percben cserélték le.

Az angol másodosztály 28. fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham 2-1-re kikapott a Blackburn vendégeként. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a találkozót. A sérült Bogdán Ádám együttese, a Bolton Wanderers hazai pályán 2-2-re végzett a Wolverhampton ellen.

A harmadosztály 27. körében Bajner Bálint csapata, a Notts County 3-0-ra kikapott az Oldham Athletic otthonában. A magyar csatár kezdő volt, de a 66. percben lecserélték.

A 18. fordulóval folytatódott a német élvonal mérkőzéssorozata. Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett az 1. FC Köln ellen. Honfitársunk az 58. percben, csereként lépett pályára.

A német másodosztályú Greuther Fürth 1-1-et játszott a VfL Bochum elleni felkészülési mérkőzésen. A hazaiaknál Korcsmár Zsolt kezdő volt, majd a 64. percben lecserélték.

A svájci élvonalban szereplő FC Sion gól nélküli edzőmeccset játszott az FC Chiasso otthonában. A vendégeknél Vanczák Vilmos csereként a 83. percben lépett pályára.

A holland első osztályban a NAC Breda az Excelsior vendégeként 0-0-t játszott. A látogatók magyar kapusa, Babos Gábor a kispadról nézte végig a találkozót. A holland másodvonalban a De Graafschap 2-1-re verte az FC Oss együttesét. A hazaiak magyar fiatalja, Vida Krisztoferlőtte csapata első gólját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik